Test: Chill Stealth rygsæk

Vi har tidligere set på en hel del deciderede cykelrygsække. Vi skal her se på en rygsæk der ikke nødvendigvis er lavet til specielt til cykling, men som er rettet mere på cyklisten der pendler på job. Vi skal her se på Stealth rygsækken fra danske Chill Innovation.

Design og funktionalitet

Chill Stealth er lavet i kraftige materialer, sort med grå paneler. Udseende udstråler ikke teknisk rygsæk, men er faktisk rimelig diskret, på trods af at de er masser af funktioner i den som vi skal se nærmere på om lidt. Jeg synes udseende passer fint til en pendlerrygsæk hvor den godt må se lidt mere “business” ud end en traditionel cykelrygsæk.

Lad os starte med bagsiden, den er godt polstret med skum og sidder godt på ryggen. Dog kan den blive lidt varm hvis man cykler langt.

Her ser vi også den første smarte detalje. Der er lille rum med åbning mod ryggen. Det betyder at ingen pilfingre kan komme til det, så længe man har tasken på.

Mange af funktionerne i tasken går på at gøre livet surt for lommetyve, lige fra valget af materialer der er svært at snitte op, til måden rummene er indrettet på. Hvis man pendler til stationen og skal med offentlig transport i hovedstadsområdet, så vil man sætte stor pris på tyverisikringerne. Her står man ofte meget tæt, man kan være lidt træt og uopmærksom, og det ved tyveknægtene selvfølgelig godt.

Som man også kan se på billedet, så sidder der et USB stik i venstre side af tasken.

Det ender i en ledning inde i tasken hvor man kan koble et USB-batteri til (medfølger ikke), og på den måde kan man lade sin mobil op, uden at skulle åbne tasken. Og det bringer os til hovedrummet i tasken.

Her er indtrækket i lyst gråt nylon, og er rummelig nok til evt skiftetøj og sko. Der er indbygget forskellige rum og lommer som vi skal se lidt nærmere på. Øverst er der en åben lomme til småting som man vil have ved hånden, uden at skulle rode i bunden af tasken.

Under det sidder der endnu en åben lomme, og uden på den, en polstret lomme med lynlås. Den kan bruges til mobiltelefonen, som man jo alligevel ikke bruger under cykelturen 😉

I den modsatte side af Chill Stealth er en polstret lomme til en kompakt laptop (op til 15″)

Laptoppen bliver holdt fast med elastikker i de to øverste hjørner. Uden på lommen er der igen en mindre lomme beregnet til en tablet (op til 10″) som ligeledes bliver holdt fast med elastikker i hjørnerne.

Det er også nederst i denne side vi finder ledningen fra USB-stikket, som ender i en lomme der kan lukkes med velcro. Her kan man placere sit batteri og koble det til det udvendige USB-stik.

Selve hovedrummet kan lynes helt op, og løsner man et par velcrostropper kan den faktisk ligge helt fladt og åben i 180 grader.

Kigger vi videre på ydersiden af Chill Stealth så er der flere rum! Der sidder et rum på hver side der er polstret med skum, og som hver kan holde en halvliters flaske. Polstringen gør at det kolde vand holder sig koldere lidt længere, selv når solen skinner.

På venstre side er der desuden syet en holder til kuglepenne ind i lommen.

Og så det sidste rum. Det sidder godt gemt mod toppen af tasken. Det er ikke ret stort, men helt perfekt til nøgler og andre småting. I rummet er der endda monteret en plastikfjeder til nøglerne eller nøglekort så man ikke taber det.

Som man kunne se på det første billede af Chill Stealth, så sidder der en lås på forsiden af tasken.

Her kan indstille sin egen kode, og derefter låse lynlåsen til hovedrummet. Så er man helt sikker på at der ikke er nogle langfingrede typer i myldretidstrafikken der får lirket tasken op. Det er virkelig en lækker detalje på en pendlerrygsæk.

Chill Stealth er vandafvisende, men ikke vandtæt. Så hvis man vil være ekstra sikker på at indholdet holder sig tørt hvis man skal ud og cykle i regnvejr, så kan man tilkøbe et regnovertræk.

Her var jeg lidt skuffet, for ofte når det regner, er det også lidt mørkt, så her kunne jeg godt bruge et stort refleksprint på regnslaget. Men det er desværre kun ensfarvet sort.

Konklusion

Under min test har jeg brugt Chill Stealth som min primære rygsæk på cykelturen til og fra arbejde, og jeg har også haft den med når jeg skulle bruge offentlig transport. Jeg er rigtig glad for den sikkerhed, specielt kodelåsen giver mig. Polstringen på ryggen kan dog blive lidt varm når man cykler, men ikke noget der generede mig på den relativt korte pendlertur.

Som man kan se, er der mange lommer i hovedrummet af Chill Stealth. Det kan godt gøre det lidt besværligt at komme større ting ned i rummet, da de fyldte lommer hænger noget og kan fange f.eks. skifteskoene når man vil have dem ned i tasken. Det er bestemt i småtingsafdelingen, men det er en af de ting jeg oplevede under min test af tasken. Og så er det ikke en taske til de rigtig store indkøbsture på vej hjem fra arbejde. Hvis den bliver for tung, så oplevede jeg at skulderstropperne godt kunne skære lidt i mit kraveben. Men som en dagligdags rygsæk til og fra arbejde med let oppakning er den rigtig lækker. Detaljer som kodelåsen til hovedrummet, og USB stikket er lækre detaljer hvis man færdes steder med mange mennesker.

Pris og tilgængelighed

Set til 649,- og regnovertræk til 75,-

Funktionalitet 8
Design 9
Pris 9
8.7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Lars Lund Olsen
Test: Osprey Momentum 32
Vi har tidligere set på mange forskellige rygsække her på CykelStart.dk, og...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.