Test: POC Ventral Tempus Spin cykelhjelm

De sidste par vintermåneder og lidt ind i foråret, har vi testet endnu en hjelm fra Svenske POC. Denne gang er der mere praktik for øje end vægt, hvor vi har testet POC bud på en rigtig god og varm vinterhjelm. Hjelmen hedder Tempus og har en helt speciel feature, der egner sig godt til netop vintertræningen. 

Design og Funktionalitet

POC Ventral Tempus fungerer som det fleste andre hjelme med en justerbar del, der er at finde i nakken og let kan justeres på turen. Yderligere fastspændes Tempus ved hjælp af et almindeligt, justerbart klik-spænde under hagen, som man kender det. Stropperne kan selvfølgelig justeres, så de passer til den enkelte rytters præferencer. 

Indersiden af skallen er rigtig behagelig og blød mod huden. Herudover synes jeg, at justeringsmulighederne er fine og på højde med mange hjelme, der er væsentligt dyrere. 

Tempus lægger sig designmæssigt meget tæt op ad mange af de andre POC hjelme på markedet, hvor den har en forholdsvis stor, rund skal, der dog passer rigtig fint i udformning til hovedet. Til forveksling kan Tempus hjelmen ligne en Ventral hjelm uden lufthuller, hvilket ikke er helt galt. 

Tempus er nemlig kun udstyret med lufthuller bagtil, så fordel og side er lukket af en skal. Designet gør, at hjelmen er med til at holde på varmen på de kolde dage, da man ikke har ret stor kuldepåvirkning fra vinden. Desuden er skallen med til at gøre hjelmen ret aerodynamisk, hvilket heller ikke er en ulempe. 

Flere har spurgt mig ad, hvorvidt man kan afmontere skallen, så man har to hjelme i én. Det er desværre ikke muligt, da skallen er en fast del af selve designet, der netop skal skabe et mere lukket design, der holder mere på varmen. Ønsker man en hjelm, der er næsten identisk designmæssigt, skal man vælge POC Ventral, der har luftkanaler. 

POC Ventral Tempus er kun tilgængelig i den helt lyse blå/grønne farve, som vi har testet, eller POC´s signatur farve, der er kraftig orange. Fælles for begge farver er, at de er nemmere at se i mørke og i trafikken, hvilket gør dem ekstra gode i vinterhalvåret. Endvidere er Tempus udstyret med smalle refleksbånd både for og bag, så hjelmen igen er nemmere at se i trafikken. Fælles for refleksbåndene er, at de ikke umiddelbart ligner reflekser, men er det, så de lyser fint op. En smart lille detalje. 

Inden man vælger at bestille POC Ventral Tempus, skal man lige have øje for deres størrelser. Jeg køber normalt altid hjelme i størrelse small, da jeg ikke har det største hoved. POC’s egen størrelsesguide siger 50-56cm i størrelse small, hvilket er meget normalt, men jeg synes, at selve skallen sidder meget tæt til hovedet – faktisk så tæt, at jeg ikke har mulighed for at have en hue eller et pandebånd nedenunder. Det skal selvfølgelig ikke tillægges POC, men det kan være min hovedform, der kan give problemerne.

Konklusion 

POC Ventral Tempus er en hjelm, der er udviklet til det hårde, skandinaviske vejr, hvor man i vintermånederne ofte møder både kulde og blæst. Her har Tempus en stor fordel i forhold til konkurrenterne, da skallen er med til at holde rigtig meget vand og blæst ude, så man kan sidde længere tid på cyklen, uden man bliver helt kold. 

Personligt har POC Ventral Tempus været min foretrukne hjelm, siden jeg modtog den til test. Jeg har stort set brugt den hver dag, da den lukker rigtig godt af for den kolde vind, der også kan være i forår og efterår. 

Tempus har sine helt klare styrker i det kolde vejr, men den er også super aerodynamisk, så den kan med fordel bruges, hvis man skal køre hurtigt – dog med et kompromis på ventilationen. 

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 9
Design 9
Alsidighed 9
Pris 9
9
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Fremad af Bastian Emil
Her på Cykelstart.dk har vi været så heldige, at vi har fået...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.