Tilbage i september blev sløret endelig løftet for GripGrab’s nye AW23 kollektion og i denne er 2 veste, ThermaCore som er en kraftigere “vinter-vest” samt Windbuster som er denne lidt tyndtere og mere alsidige vindvest. Vi har testet den igennem det sene efterår og over vinteren!
Farver i tidens ånd
WindBuster fås i 4 farver: Blå, grøn, gul og den klassiske sorte – de 3 første er farver som er meget oppe i tiden og den sorte er den klassiske som man aldrig går helt fejl af.
Den findes også i udgave til både mænd og kvinder, så man får den helt rette pasform.
Vestens design
En vindvest har til formål at beskytte din overkrop mod den kolde vind – dette sker typisk ved at vesten har et vindtæt panel foran og en form for ventilation bagtil. Fronten er den mest udsatte – så der er brug for mest beskyttelse, mens bagsiden ikke er så udsat – derfor er denne godt ventileret så man nemt kan komme af med varmen.
Windbuster er udført i super let, blødt og lækkert materiale, samtidig kan den pakkes sammen så den fylder minimalt og derfor nemt kan være i ryglommen Materialet er ikke strækbart, men til gengæld er det ret tyndt og fleksibelt, så det sidder godt til kroppen – mens bevægeligheden stadig er fin. Det vindtætte materiale på fronten har fået DWR behandling der ydermere gør det vandafvisende.
Foran er gennemgående YKK lynlås der kan åbnes begge veje, det gør det muligt at åbne op nedefra. Denne funktion kan være ret praktisk, da man således man få lidt ekstra luft, eller gøre det nemt at komme til jersey’ens baglommer.
I halsen er lidt let mesh for, det gør at kraven er blød og at åndbarheden er optimal. Ved ærmerne er smal elastikkant og i livet en forholdsvis bred elastikkant bagtil – denne er med silikoneprint indvendigt som hjælper til at holde den på plads. Foran er en laserskåret afslutning for et mere eksklusivt udseende.
På brystet er et diskret GripGrab logo, i refleksprint naturligvis!
Hele ryggen er udført i mesh, pånær omkring skuldrerne – her er brugt samme vindtætte materiale som fronten. Dette giver en fremragende åndbarhed og ventilation, så man kan komme af med varmen! Nederst er der små reflekser i begge sider, igen for at optimere synligheden.
Pasformen og komfort
Jeg har testet Windbuster i str. S, hvilket er den rette størrelse for mine 175 cm. og 66 kg., den sidder tilpas tæt – men stadig så kan eksempelvis kan have en langærmet jersey indenunder. Det lette og tynde materiale smyger sig pænt om kroppen og med den brede elastik i livet bliver den hvor den skal være!
Vesten er blevet brugt under forskellige vejrforhold, med forskellige lag under. Her i det sene efterår og vinter har det ofte været med ThermaPace jersey’en og et langærmet baselayer, denne 3-lags kombination har kunne gøre det ned omkring frysepunktet og lige derunder for mig! Ved at tilføje en vest kan man bruge et tyndere mellemlag, for det er som oftest ikke armene du fryser, men derimod overkroppen der nedkøles – og netop det undgår man ved at bruge en vest.
Konklusion
Jeg har tidligere på det kraftigste anbefalet en god vest, da den er super anvendelig en stor del af året – det samme gør sig absolut gældende for Windbuster. Det er en rigtig fed vest i premium kvalitet, med flotte farver at vælge mellem og nogle gode funktioner. En vest er ikke det mest avancerede stykke cykelbeklædning – men der er alligevel markant forskel på kvaliteten af en “dyr” og en “billig” vest og cykler man ofte bør man så afgjort investere i en god vest! En vest kan holde utrolig lang tid, da den ikke rigtig udsættes for slid og ikke nødvendigvis skal vaskes efter hver brug, holbarheden er derfor – som udgangspunkt, lang og man kan derfor med ro i maven investere lidt ekstra i denne, da man får et stykke beklædning der kan bruges størstedelen af året!
Windbuster er ikke kun lavet til efterårs og vinterbrug, selvom man her kan glæde sig over beskyttelse mod både kold vind og mindre byger/opsprøjt da fronten er DWR behandlet så vand og opsprøjt preller af. I både forår og sommeren vil den også kunne bruges som yderste lag, hvadenten det er på en blæsende dag, ved lange nedkørsler eller andre situationer hvor man har brug for permanent eller midlertidig beskyttelse af overkroppen. Når den ikke er i brug, så ryger den bare i ryglommen!
Knap 700,- for en vindvest er rimelig mange penge, men som nævnt tidligere er det et stykke beklædning som er enormt alsidigt, ikke rigtig bliver slidt og brugt som så meget andet – så levetiden og holdbarheden må derfor antages at være rigtig lang!
Windbuster får tommel op herfra, trods en pris i den høje ende – for kvalitet koster og her synes jeg man får en kvalitet udover det sædvanlige!
Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 699,-