Test: Creative Aurvana Ace trådløse hovedtelefoner

I november 2023 lancerede Creative to nye trådløse hovedtelefoner, Aurvana Ace og Aurvana Ace 2. De deler samme nøglefunktioner, men Aurvana Ace 2 har mere avanceret ANC, et lidt mere eksklusivt design samt endnu bedre lyd – det er i hvert fald Creative’s beskrivelse af forskellen mellem de to modeller.

Aurvana Ace som vi har testet denne gang er med sin vejledende pris på omkring 1100,- placeret i et segment med virkelig høj konkurrence, så hvordan klarer Aurvana Ace sig her?

Hvad er der i kassen?

  • Ladetui + earbuds
  • USB-C kabel til opladning af etui
  • 2 ekstra sæt eartips
  • Vejledning

Tekniske specifikationer

  • True wireless in-ears med Bluetooth® LE Audio
  • aptX™ Adaptive
  • xMEMS-drive
  • IPX5 (Beskyttet mod vad/sved)
  • 6 timers spilletid (24 timer totalt ved brug af opladningsetui)
  • ANC
  • Understøtter USB-C og trådløs opladning

Design og funktioner

Der er efterhånden ikke mange True Wireless hovedtelefoner der skiller sig ud fra mængden på designet og det gør Aurvana Ace egentlig heller ikke. Producenterne har fundet formen som forbrugerne foretrækker – og det er er vel ikke helt forkert at kaldet det for “AirPods Pro” formen, altså som de oprindelige Airpods, men med eartips i silikone for mere omsluttende lyd og en tættere pasform hvor de sidder fast i selve øregangen.

Aurvana Ace er udført i mat sort plast med et par gulddetaljer der giver dem et eksklusivt look. Der er 3 forskellige eartips med i pakken så man kan finde det sæt der passer til netop ens øregange og så vejer de nærmest ingenting, kun 4,7 gram pr. earbud og etuiet er heller ingen sværvægter med sine 37,2 gram.

Etuiet er er bredt, som AirPods Pro, og giver i alt 24 timers batteritid (6 timer + 3 ekstra opladninger á 6 timer). Det oplades via USB-C stikket i bunden, eller trådløst via en QI-oplader. Med hurtigopladning kan du på 10 minutter få op til 1 times spilletid, en praktisk funktion hvis man er én af dem der ikke altid lige får opladet inden man skal ud af døren.

De er udstyret med touch-betjening med mulighed for at tilpasse knapperne, men som så ofte synes jeg ærlig talt ikke det fungerer særlig godt og det gælder særligt hvis du bruger dem til sport eller aktivt brug – her vil jeg anbefale at man deaktivere touch-funktionen via app’en. Man skal ramme ret præcist på earbudsene og derudover så er jeg generelt ikke vild med touch funktionen på hovedtelefoner og headsets – måske andre vil synes funktionen fungerer ganske udmærket.

På det tekniske niveau, så indeholder Aurvana Ace xMEMS driver og Creative er/var de første i verden til at få “bakset” en sådan driver ned i et par earbuds. Formålet med xMEMS driveren er at få en krystalklar lyd med en tilpas dyb bass. Derudover understøtter de Bluetooth LE Audio som både er strømbesparende og giver mulighed for høj lydkvalitet i komprimeret form.

ANC funktionen har 2 forskellige tilstande, enten den “klassiske” som blokerer for udefrakommende støj, alternativ “ambient mode” hvor lyden udfra rent faktisk opfanges af de eksterne mikrofoner og sendes ind igennem højttaleren. Denne tilstand gør det muligt at snakke i telefon, eller høre musik, men stadig være opmærksom på hvad der sker omkring en. Det kan være praktisk både ifm. træning, men også derhjemme eller på kontoret, så folk omkring en nemt kan komme i kontakt med en. I “Ambient Mode” er det også muligt at indstille hvor meget lyd der skal trænge igennem.

Vælger man den klassiske ANC tilstand har man ligeledes mulighed for at indstille hvor effektiv den skal være, altså hvor meget udefrakommende støj man vil tillade komme igennem. ANC funktionen fungerer udmærket, men er ikke blandt de mest effektive jeg har testet, eksempelvis har jeg stadig kunne høre personer omkring mig snakke i normalt lydniveau, samt “raslen” fra pose eksempelvis. Den har dog stadig en mere “indelukket” effekt, hvor man ikke har samme behov for at skrue op for musikken. Ved brug af ANC oplever jeg dog at hvis man er udenfor, eller foran en blæser (ved brug på hometraineren) så vil ANC’en opfange en del vindstøj.

Lydkvalitet og samtale?

Aurvana Ace er helt sikkert lavet med god, klar lyd for øje – lyden er nemlig utrolig afbalanceret og man får både det detaljerede lydbillede med alle detaljerne, samt den præcise og dybe bass, uden den på nogen måde er dominerende, derimod er den lige tilpas.

Jeg har brugt Aurvana Ace primært til sport, men også hverdagsbrug foran computeren og til film på farten. Lydmæssigt har de imponeret mig – jeg synes virkelig lyden er god, sindsygt detaljeret og klar – også selvom man skruer lidt op for lydsstyrken. Musikmæssigt har jeg også spændt fra pop – hardstyle og alle genrer klares til UG, alt fra små fine detaljer i musikken til en stramme og præcise bass.

Som headset fungerer Aurvana Ace rigtig fint, der er en god mikrofon og folk kan tydeligt høre hvad der bliver sagt.

Via Creative app’en kan equalizeren bruges til at indstille Aurvana Ace til ens personlige præferencer, eller det man nu engang skal bruge dem til. Det kunne være dance musik, film, gaming eller noget helt fjerde – der er masser af presets og er man lidt nørdet kan man også selv indstille frit.

Aurvana Ace til sport – dur det?

Jeg har primært benyttet Aurvana Ace til sportsbrug, altså på hometraineren i skuret på de våde, kolde og mørke dage. Aurvana Ace er egentlig ikke lavet specifikt til sportsbrug, men med IPX5 rating er de beskyttet mod vand og sved, så de kan sagtens holde til det.

Efter omkring en times tid på hometraineren er jeg godt varm og sveden hagler af mig, derefter har jeg haft lidt udfordringer med at holde Aurvana Ace fast i øregangen, de “svupper” simpelthen lidt ud når man presser. Ikke så de falder helt ud, men de slutter ikke længere tæt i øregangen og man skal lige skubbe dem på plads.

Konklusion

La’ mig sige det med det samme, til aktivt brug er Aurvana Ace ikke det allerbedste bud – men til brug derhjemme og på farten har de rigtig meget at tilbyde. Designet er flot, og lyden er sindsygt god – meget detaljeret og med en imponerende god fordeling af bass, diskant og mellemtone – det er sjældent man oplever så god lyd i et headset til denne pris.

Lyd, kvalitet og batteritid fejler intet, men skal de bruges til træning ville jeg kigge andre veje – jeg synes ikke helt pasformen er til aktivt brug, der er for stor risiko for at de falder ud undervejs…

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 1120,-

Funktionalitet 9
Lydkvalitet 10
Komfort og pasform 7
Pris 8
8.5
Mere fra Noel Juul Christensen
Løbsberetning: Grejsdalsløbet Gravel ’22 – med stort kagebord!
Forårsklassikeren Grejsdalsløbet er blevet udvidet med en gravelrute som supplement til de...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.