Test: AGU Merino Sokker

Cykelsokker er måske ikke det mest interessante udstyr der findes. Ikke desto mindre er det en essentiel del af cykelgarderoben og vigtigheden af sokker i god kvalitet bør ikke undervurderes. Vi har her testet et par AGU Merino sokker, for at se om de mon er værd at føje til samlingen af cykelsokker.

Materiale og design

AGU Merino sokker har en sømløs tå og forstærkede områder ved hæl og tå, hvilket forbedrer komforten og forlænger sokkernes levetid. Konstruktionen føles robust, men samtidig let og fleksibel. Designet er helt enkelt og holdt i sort, med “AGU” vævet ind i sokken på oversiden af foden.

På undersiden af sokkerne er størrelsen angivet, hvilket er en fin og praktisk detalje.

Komfort og Pasform

AGU Merino sokker giver god komfort og pasformen er tæt, men ikke strammende, hvilket giver en god støtte til foden uden at begrænse bevægelsen. Den sømløse tå eliminerer irritation og minimerer risikoen for vabler. Størrelsesmæssigt passer sokkerne fint if. til de opgivne størrelser og der findes to forskellige muligheder – S/M (38-42) og L/XL (43-47).


Sokkerne er tynde og lette og de fylder dermed ikke meget i en cykelsko.

Funktionalitet

Merinould imponerer med evnen til at regulere temperatur og fugt, og det mærker man også tydeligt i sokkerne fra AGU. De holder fødderne lune under kølige forhold og forbliver behagelige i varmere temperaturer. Merinouldens naturlige åndbarhed sikrer, at fugt effektivt transporteres væk fra huden, hvilket holder fødderne tørre.

Efter flere vaske ser sokkerne stadig ud som nye og viser ingen tegn på slid eller ændring af pasform. Merinoulden bevarer sin blødhed og elasticitet og det virker som om at AGU Merino sokker er en holdbar investering.

Konklusion

AGU Merino sokker leverer på alle fronter – komfort, åndbarhed og holdbarhed og der er en god fornemmelse af kvalitet i materialerne. Igen et “no nonsense” produkt, der gør præcis hvad det skal – hverken mere eller mindre. Og til prisen, synes jeg det er et glimrende valg.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris 169,-

Funktionalitet 8
Komfort 9
Design 7
Pris 7
7.8
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Michael Møller
Test: Endura SingleTrack Windproof MTB handsker
Endura blev grundlagt i Skotland i 1993, med en vision om at...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.