Test: AGU Tech Commuter regnsæt

Det hænder, at det regner i Danmark! Og jeg nægter at lade det stoppe mig på cyklen. Derfor er jeg på jagt efter et regnsæt, der kan holde tæt selv på den lange distance. Dertil må det gerne være komfortabelt at have på – som et regnsæt, nu kan være det. Hvis det tilmed kan være lidt smart og kunne bruges på en vandretur, så er det for mig et godt valg. Jeg har testet AGUs top-serie i regntøj for at efterprøve, om det kunne indfri mine drømme.

Gå direkte til indhold:

Regntøjets særlige detaljer og dets tilgængelighed

Jeg trak i regntøjet i tørvejr for at have god tid, sigtbarhed og overskud til at fokusere på, om det er let at komme i, samt om det er med detaljer ved det, som er gode at kende til tidspunktet regnen vælter ned, og man bare kæmper for at komme frem.

Ærmerne er meget smalle, selv med elastikken, der sidder i halvdelen af åbningen, strukket ud. Men det er for at hindre den drivende regn i at komme ind den vej – fordi man liiige har glemt at lukke en eventuelt lukning til i skyndingen. Små flapper foran der forlænger jakkeærmet sørger for at lede vandet videre ud over hænderne eller handskerne. Så det er det lille bøvl værd. Ellers er det nemt at iklæde sig. Og jeg bemærkede som det første, at det er muligt at lyne benene helt op til linningen, så cykelsko eller støvler ikke nødvendigvis skal af for at få hængt regnbukserne til tørre eller på efter bukserne er taget på, så de er hurtige at smutte i, når regnbygen kommer.

Der er gjort meget for at forhindre, at det svage led i form at vandkanal til kroppen, som udover ærmeåbningerne ofte er lynlåsene, ikke også er det ved dette regnsæt. På brystet, er der således ekstra stort forstykke, så der reelt er tale om ekstra lag der. Det er hæftet med små magneter, og jeg var lidt bange for, om det ville holde frontstykket på plads, eller om det ville sidde og flagre ved cyklingen. Det har jeg ikke oplevet er tilfældet.

På indersiden er alle syninger tappede, og der er en regn og vindklap bag alle lynlåse. Regnsættet i sin helhed er i 2,5 lag, og det er helt sikkert også med til at bibringe det sin modstandskraft mod at lade vandet slippe ind.

Ved afslutningen af benene er der en lille krog, som kan få fat i cykelskoen, og bagpå går der en ekstra flap ned. Det er ikke nok til at hindre vandet i at trænge ind i en almindelig cykelsko, men har du skoovertræk, så når det fint nedover det, og selvom det ikke kan kroges, så leder udformningen af regnbuksebenets afslutning fint vandet videre ud over skoovertrækket.

Før jeg drønede afsted ud i regnen, var det også rart at have godt styr på lommen med lynlås, der findes i siden bagpå regnsættet. Her har jeg min mobil, da den er god rummelig. Der er desuden de almindelige skrålommer med lynlås foran forneden samt en lomme på brystet med lodret lynlåsåbning.

Komfort og design

Jakken er ikke kortet af foran, som ses med nogle cykelregnjakker. Det er et godt valg, da det øger anvendeligheden af den også af cyklen. Regntøjet er udviklet særligt til kvinder og til cykling, så der er selvfølgelig god plads i bukserne til både numse og cykelpuden, og det spillede på cyklen. Den gode plads med masser af plads til overs, og at regbuksebagdelen var ekstra kraftig, som forstærkning mod slid, generede mig heller ikke, når jeg gik i dem. Hætten er med synlig orangerød elastik, og det ser både godt ud og er en rar detalje for den helt gode hætte-oplevelse.

Bukserne er med glat for. Det er lækkert blødt og varmer – det blev dog for varmt i sommerregnen på farten. Så de er bedst forår, efterår og til en våd vinter.

Bukserne er uden lommer. De mange lommer på regnjakken kompenserer fint for den udeladelse. Benene er snævret let ind bagpå ved knæhaserne med elastikbånd; det virker fint, så de ikke sidder og flagrer i vinden. Det er sammen med muligheden for at rulle hætten sammen, så den heller ikke fanger vinden, når den ikke bruges, med til at give fornemmelsen af, at det er et “hurtigt sæt”, selvom det er et tungt sæt og dermed ikke til race, hvor man jo så også alligevel ville blive våd indvendigfra af sved. Regnsættet hedder jo også Commuter, der betyder “pendler”. Bukserne lukkes med lynlås og krog, der er dækket til. Desuden er der elastik og snor i taljen, der gør, at de kan justeres der også. Det er især praktisk, da det kan variere, hvor meget tøjet fylder indenunder regnsættet. Detaljen med HI-VIS og det lysreflekterende orangerøde print på de bevægende underben samt ærmerne, sikrer en høj sikkerhed i de mørke timer.

Regntæthed og materialevalget AGU støtter op om bæredygtighed. Heri ligger, at et produkt som dette er fremstillet af 100 procent genanvendelige polyester ribstop Poray, der er AGU’s betegnelse for åndbart materiale, der både er vandtæt med et vandsøjletryg på 10.000 samt vindtæt. Det er GreenShere certificeret som betyder det er fremstillet på miljømæssigforsvarlig vis.  Desuden er de opmærksom på, at det bedste for klima og miljø er at produkter kan bruges igen og igen over længere tid. De tilbyder livstidsgaranti på regnsættet, hvis man registrerer det hos dem.

Jeg cyklede i regnvejr i flere timer i træk, og det … Med mig havde jeg også de to medfølgende poser til hver del. Det var rart, at delene, når regnen var stoppet, kunne pakkes ned i taske i dem uden at gøre resten af min oppakning våd.

Konklusion

AGU Tech Commuter regnsæt sælges som sæt og som enkeltdele. Det fås også i farvekombinationen sort og gul. Jeg har i det som sæt med gråt og rødt fundet min faste pendlermakker, der kan sørge for, at jeg kommer ud i selv i tung regn og kommer tør og bekvemt – og synlig og smart – frem. Det er AGU’s topmodel, og det koster selvfølgelig. Der er dog så også kræset om detaljerne og kvaliteten i både hætte, ben, arme, siddestykke, knæ osv. – med andre ord fra top til tå. Det føles derfor også eksklusivt at trække i det. Det må kaldes en ekstra luksus på de regnvåde dage. Med garantien er der lagt op til et livslangt følgeskab.

Pris og tilgængelighed

Priser fra 1249,- for enkeltdele

Funktionalitet 9
Pasform 9
Design 9
Pris 7
8.5
Mere fra Trine Balskilde Stoltenborg
Test: UltraLED MTB 2000 cykellygte
En lille forlygte er blevet testet. Kan sådan en lille let en...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.