Test: Creative Outlier Go hovedtelefoner

Creative præsenterede i slutningen af juli den nye Outlier Go, et sæt “open-ear” hovedtelefoner lavet til alle med en aktiv livsstil. Der er tale om et sæt true wireless hovedtelefoner med 14,2mm neodymium drivere og med en justerbar pasform, så de kan tilpasses brugeren. Med open-ear designet er de oplagte til dem der ønsker at kunne høre hvad der sker omkring dem, mens de træner eller bare bevæger sig rundt i trafikken.

Vi har testet dem de sidste måneder, både til løb, cykling og helt almindelig hverdagsbrug.

Hvad er der i kassen?

Indholdet i kassen er holdt til det absolut nødvendige og det er i dette tilfælde:

  • Creative Outlier Go
  • USB-C kabel til opladning
  • Vejledninger

Design og funktioner

Outlier Go kommer i et etui der fungerer som både opbevaring og opladningsetui. Med etuiet kan man opnå en spilletid på hele 26 timer (6 timer pr. opladning), etuet oplades via medfølgende USB-C kabel og kan oplades med eksempelvis USB-opladeren fra din smartphone, eller via en PC/Mac. Etuiet har 4 dioder der indikerer batteriniveauet så man nemt kan se hvornår det er tid til at oplade etuiet. Etuiet er udført i hård, mat, plastik og er måske lige til den store side ift. konkurrenterne, omvendt kan det dårligt være meget mindre med den udformning som selve hovedtelefonerne har.

Creative Outlier Go vs. iPhone 12
USB-C opladning
Batteriindikator på Outlier Go

Selve hovedtelefonen er 100% trådløs og er i open-ear design med en ørekrog i blød silikone hvor selve højttaleren kan justeres både op/ned og ind/ud for bedst mulige pasform – det er smart og ikke noget jeg rigtig er stødt på tidligere. Det betyder i praksis at de passer til både store og små ører, ører der “stritter” og dem der sidder tæt ind til hovedet….

Som nævnt indledningsvis er de udstyret med 14,2 mm Neodymium-drivere, forbindelsen er trådløs via Bluetooth 5.4 så de kan bruges med alle slags enheder og de understøtter Multipoint pairing, så man kan koble dem til 2 enheder af gangen. Sidstnævnte kan være praktisk hvis man bruger dem sammen med både smartphone og en PC/Mac.

Der 2 mikrofoner så de kan bruges til telefoni og som headset og slutteligt er de IPX4 certificerede, dette betyder at de tålersprøjt i form af eksempelvis regn, så de kan bruges i al slags vejr. Det betyder så også at sved fra træning ej heller er et issue – som altid skal man bare sørge for at tørre dem af og holde dem rene, da sveden ellers kan ødelægge dem over tid.

Outlier Go i praksis

Open-ear designet betyder at Outlier Go ikke sidder direkte i øret som et par in-ear hovedtelefoner. Det kan nok bedst forklares som at højttaleren “ligger” i øret og spiller ind i øregangen. Det betyder at man stadig kan følge med i hvad der sker omkring en, da øregangen ikke er lukket til. Ulempen er så til gengæld at de spiller ud i luften og det kan derfor ikke undgås at der går detaljer og dybde tabt. Det er klart mest tydeligt ift. bassen, den er svær at gøre tung og tydelig som hvis lyden havde været lukket inde.

Med det sagt, så synes jeg faktisk Outlier Go spiller ganske hædeligt og særligt når man også lige skeler til prisen på under 500,- De kan spille rimelig højt, men jeg savner klart noget mere bass/bund i musikken når jeg sammenligner med et par in-ear eller lign. Sammenligner jeg med andre lign. typer, så synes jeg dog faktisk de håndterer bassen udmærket – uden at imponere.

Det generelle lydbillede er måske i virkeligheden lidt ferskt, ikke super detaljeret og så savner jeg som sagt bunden i musikken.

Men – lyden er måske i virkeligheden ikke det allervigtigste her, det er nemlig open-ear designet der gør dem interessante. Med open-ear designet kan du nemlig bruge dem til pendling, i træningscentret eller på løbeturen – mens du stadig kan høre hvad der foregår omkring dig og dét har stor værdi for den rette bruger. Jeg har i testperioden benyttet dem til både løbeture, indendørs cykling på Zwift samt helt almindelig hverdagsbrug derhjemme og her synes jeg det er ret fedt at man stadig kan høre hvad der foregår omkring en – særligt når man cykler eller løber steder hvor der kan komme andre man skal være opmærksom på. Jo højere man skruer op, jo sværere vil det naturligvis være – men du kan sagtens nyde musik på løbe eller cykelturen, mens man stadig kan høre hvis der kommer en bil eller cyklist bagfra.

Uanset om jeg har brugt dem til indendørs cykling, eller ifm. løb, så har jeg oplevet at de sidder ganske udmærket og jeg har sjældent haft brug for at justere på dem, selvom de sidder forholdsvis løst – sidstnævnte har så også den fordel at de er rare at bære i længere tid af gangen.

Via Creative App’en kan kan indstille hvad der skal ske når man trykker på siderne, ligesom man kan opdatere firmwaren og indstille equalizeren så den passer til ens foretrukne musiksmag.

Konklusion

Lydmæssigt imponerer Outlier Go ikke, men jeg synes til gengæld rigtig godt om pasformen og det faktum at de giver ganske udmærket lyd, mens man stadig kan holde styr på hvad der sker omkring en, særligt praktisk ifm. træning!

Ladetuiet giver, på papiret, op til 26 timers spilletid – det føles dog lidt billigt og fylder lidt, men med ca. 6 timers spilletid pr. opladning, behøver man heller ikke have etuiet med på løbe eller cykelturen, medmindre det er én af de rigtig lange ture!

Pasformen og komforten ved brug aktivt, her til løb og cykling har jeg intet at udsætte på – de sidder godt, bliver på plads og er behagelige at bruge i længere tid også – uden behov for at justere dem i tide og utide – tommel op herfra!

Med en pris på under 500,- synes jeg faktisk, trods det lidt ferske lydbillede, at Outlier Go er et ganske udmærket køb – hvis altså kan man se idéen i “open-ear” designet og værdsatter dette.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 59,99 eur / Ca. 450,-

Funktionalitet 8
Lydkvalitet 6
Komfort og pasform 8
Pris 9
7.8
Mere fra Noel Juul Christensen
Shimano Geargrupper til MTB – hvilken skal man vælge?
Når man kigger på ny MTB er der mange ting at tage...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.