Test: Shokz OpenRun Pro 2 trådløse hovedtelefoner

Shokz præsenterede for nogle måneder sider 2. udgave af OpenRun Pro. OpenRun Pro har på kort tid opnået ret stor succes hos det aktive folk da det er behageligt at bruge under aktivitet, samtidig kan man høre hvad der sker omkring en da det benytter bone conducting teknologi og øregangen derfor er fri under brug. Man slipper dermed både for in-ears der falder ud under brug og som en ekstra bonus kan man være opmærksom på hvad der sker omkring en, mens man nyder musik, podcast eller hvad man nu engang foretrækker at lytte til under træning.

OpenRun Pro 2 bygger på det velkendte fra OpenRun Pro, men er opgraderet på en række områder som vi kommer nærmere ind på…

Gå direkte til indhold

OpenRun Pro vs. OpenRun Pro 2

OpenRun ProOpenRun Pro 2
TeknologiBone ConductingDualPitch (Bone + Air Conducting)
BatteritidOp til 10 timerOp til 12 timer
OpladningMagnetisk opladningStandard USB-C stik til opladning
EqualizerNej4 præ-definerede tilstande samt 2 custom
OpkaldDual Noise-Cancelling mikrofonDual Noise-Cancelling mikrofon + AI Noise reduction og vindreduktion

Hvad er der i kassen?

Med i kassen får man OpenRun Pro 2, et hardcase etui til opbevaring, USB-C kabel til opladning samt vejledninger. Her er hvad der er brug for, hverken mere eller mindre – og så er det værd at bemærke at Shokz har gjort en indsats for at minimere brugen af plast.

Designet

OpenRun Pro 2 fortsætter det velkendte design med en fleksibel, men dog stadig stabil, nakkebøjle betrukket med blød silikone. Ørekrogene er i samme materiale og selve højttalerne i plast – uden silikone.

Headsettet skal hvile på ørerne via ørekrogen og nakkebøjlen være med til at holde det på plads. Dette fungerer fremragende – også selvom man løber, går eller cykler.

På den ene side af headsettet er de fysiske knapper til tænd/sluk samt justering af lydstyrken placeret, i samme side USB-C stikket der bruges til opladning. Her skal Shokz have ros for at udskifte det gamle magnetiske “special-stik” med et USB-C stik som jo er standarden for opladning idag. På modsatte side er en enkelt knap der som udgangspunkt kan bruges til at play/pause musikken. Da headsettet er lavet til aktivt brug, giver det rigtig god mening med fysiske knapper, da sved, vand og lign. hurtigt kan gøre touch-knapper til en træls affære! I det daglige savner jeg ikke andre muligheder end at justere lydstyrke og kunne pause musikken direkte via headsettet, alt andet kan jeg sagtens klare via smartphone eller den enhed der nu engang afspilles fra.

OpenRun Pro 2 er IP55 certificeret som i al sin enkelthed betyder at det tåler sved og vand, ikke at du kan svømme eller dykke med det, men du kan sagtens bruge det til træning, ligesom du kan bruge det i regnvejr – det holder det til uden problemer.

Som nævnt indledningsvis, så har Shokz opgraderet lyden i OpenRun Pro 2, så der nu benyttes både såkaldt DualPitch teknologi, en kombination af Bone Conduction og Air Conduction hvor førstnævnte tager sig af diskant og mellemtone og sidstnævnte sørger for bassen. Derudover er der, via app’en, nu mulighed for at benytte equalizer, hvis man måtte ønske at tilpasse lydbilledet til ens præferencer – både via pre-sets eller 100% tilpasset.

Én af de større forandringer fra OpenRun Pro -> OpenRun Pro 2 er at vibrationerne fra selve hovedtelefonerne er minimeret, dette skyldes brugen af både Bone Conduction og Air Conduction. Vibrationerne har egentlig ikke generet mig i tidligere udgave, men når nu det ikke er der længere – må jeg ærligt erkende jeg sætter pris på det.

Batteritiden er også øget fra op til 12 timer, fra op til 10 timer – en fin optimering – men omvendt heller ikke noget der vil være en game-changer for mig, både 10 og 12 timer er udmærket til mig, så længe jeg kan løbe/cykle et par gange uden at skulle lade, så er jeg egentlig glad! Når man tænder for OpenRun Pro 2 bliver der sagt om der er low, medium eller high batteri, så man bliver advaret i god tid.

OpenRun Pro 2 i praksis

De sidste måneder har OpenRun Pro 2 været min faste træningsmakker, både på løbeturerne og indenfor på hometraineren….

Først og fremmest må pasformen og komforten nævnes, for de sidder ganske enkelt bare skide godt, generer overhovedet ikke og bliver på plads, selvom man løber tempo-løb eller forsøger at træde 1000W på Zwift, aldrig har der været behov for justering eller tilpasning undervejs.

Jeg har endda løbet med hue på, med OpenRun Pro 2 underneden, og det har fungeret! Dog kan nakkebøjlen “komme i klemme” alt efter hvor langt ned man trækker huen, i mit tilfælde lod jeg blot nakkebøjlen hænge ud i bunden.

Én anden ting der har imponeret mig er at vindstøjen er minimal, altså generes man ikke rigtig af vindstøj på den ene eller anden måde – og det synes jeg er ret vigtigt når man ser på hvordan vores generelle vind og vejrforhold er!

Jeg har et forholdsvis lille hoved, så bøjlen sidder ikke tæt indtil mit hoved bagtil – det har jeg dog overhovedet ikke oplevet som et problem – men blot set bøjlen som en ekstra form for sikkerhed der holder dem på plads, mens de hviler på ørerne.

Knapperne er nemme at betjene, også under aktivitet – så man hurtigt kan skrue op/ned eller pause musikken. Her er de fysiske knapper stadig absolut nummer ét for mig, da de kan betjenes uanset om du sveder, har handsker på eller pulsen bare er høj!

Lyden er jo OpenRun Pro 2’s største udfordring og det samme var tilfældet med tidligere model, for hvordan får man god lyd med den “åbne” teknologi? Det er svært når når lyden ikke sendes direkte i øregangen, for meget kan gå tabt. Jeg synes dog at Shokz løser det bedst muligt med den nye kombination af Bone Conduction og Air Conduction, for jeg synes bassen/bunden er blevet noget noget bedre end i tidligere model. Lyden er “ganske udemærket” og nu er der også lidt mere bund i musikken, man er dog stadig noget begrænset af den måde lyden fysisk når din øregang. Til gengæld er det virkelig rart at man kan høre forholdsvis høj musik under træning, men stadig kunne høre trafikken og hvad der sker omkring en. Det øger sikkerheden og trygheden betragteligt – hvilket jeg synes er et kæmpe plus under træning, da man således ikke behøver være nervøs for om man hører den bagfrakommende bil som cyklist, eller en bagfrakommende cyklist hvis man løber i skoven eksempelvis. Naturligvis kan man ikke bare skrue volumen helt op og forvente at kunne høre det hele, men ved moderat volumen kan man sagtens høre og nyde musikken, samtidig med du kan høre hvad der sker omkring dig, hilse på folk du møder på din vej og dermed ikke være helt afskærmet fra omverdenen.

Konklusion

Shokz har optimeret OpenRun Pro 2 og gjort det til et endnu bedre sæt hovedtelefoner, teknologien er forfinet så man får bedre bund/bass og samtidig er batteritiden øget. Har man OpenRun Pro i forvejen er det nok svært at forsvare en opgradering, for så markante er opgraderingerne alligevel ikke – ikke desto mindre er der tale om et nyt og forbedret produkt.

OpenRun Pro 2 er til dem der ønsker et sæt trådløse hovedtelefoner til sport og aktivt brug, som tåler sved, støv og hvad de ellers udsættes for. Derudover sidder de rigtig fint og mærkes egentlig ikke, hverken når man cykler, løber eller bare går rundt derhjemme. Lydmæssigt er de OK med, men man må ikke forvente et omsluttende lydbillede og en markant bass, til gengæld kan man følge med i hvad der sker omkring en!

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 9
Lydkvalitet 7
Komfort og pasform 9
Pris 7
8
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Endura MT500 Spray Baggy Shorts
En del MTB ryttere sværger til baggy pants, hvilket der kan være...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.