Stortest: Efterårs- og vinterhandsker

I skrivende stund er efteråret stadig forholdsvis mildt, men inden vi har set os om viser termometret minusgrader. Efteråret er også den periode hvor de fleste af Os skifter de korte cykelhandsker ud med en model med lange fingre – alt efter hvor kuldeskær man er og hvilke vejrforhold man bevæger sig ud i.

Vi har testet og anmeldt en lang række handsker der kan bruges både efter og vinter – alle med lange fingre og til priser fra ca. 170,- til 400,-

Astral Biking Gloves Autumn

Astral-Biking-Gloves-Autum-back

Danske Astral Biking har stillet med Deres Autumn handske der er velegnet til brug efterår og evt. tidlig vinter, samt i foråret på de kølige dage. Astral’s angivelse af komforttemperatur er +5 til -5 grader.

Selve handskerne er udført i sort med grå refleksterende elementer på oversiden, ned af pegefingeren står Astral – ligeledes med reflekterende skrift. Astral angiver ikke noget omkring materialet, men oversiden er i et softshell lignende materiale der er vindtæt og vandafvisende. Omkring håndleddet er en forholdsvis bred elastik og en velcrolukning, så handsken kan lukkes helt tæt omkring håndleddet.

Astral-Biking-Gloves-Autum-front

Undersiden af handsken er et kunstlæder-materiale med en overflade der minder om russkind. Dette materiale er let, slidsstærkt og samtidig åndbart. Der er gel i håndfladen, ved tommeltotten og den yderste del af håndfladen, så der er støtte uanset hvordan man holder på styret og uanset om man kører MTB eller racercykel.

Pege og langefingeren har ledende materiale, som gør at man kan betjene touch-screen enheder med handskerne på, hvilket er en stor fordel da mange benytter Deres smartphones til tracking, eller måske en touch-baseret cykel GPS. Det er dog kun det sølvfarvede område på fingrene der er ledende, så man kan ikke trykke med selve fingerspidsen- optimalt set havde man sørge for at også fingerspidserne var ledende, det ville have fungeret bedre i praksis.

Astral-Biking-Gloves-Autum-fingers

I håndfladen er der perforering for øget udluftning og på tommeltotten er der frotté så man nemt kan tørre sveden af panden, eller tørre næsen undervejs – en fin detalje som efterhånden møder på de fleste cykelhandsker. Handsker har en tæt pasform og materialet er ikke tykkere end man stadig har rigtig god føling og kontrol – fingrene har en perfekt længde, for mig og handsken sidder faktisk generelt bare rigtig godt på hånden.

Astral-Biking-Gloves-Autum-gel

Jeg har testet handskerne på landevejen, såvel som i skoven – for det afdæmpede design gør dem velegnet til brug begge steder, primært i temperaturer fra 5-10 grader, da vi endnu ikke har været meget længere nede temperaturmæssigt og da er Astrals indikation omkring en komforttemperatur fra +5 til -5 grader ikke helt i vejret, for ved brug i 10 graders varme er de næsten for varme og isolerende, mens de omkring de 5 grader er præcis som de bør være.

Astral Biking Gloves Autumn giver først og fremmest en rigtig god beskyttelse mod vind og vejr, dernæst er de behagelig at have på, diskrete at se på og så er prisen ganske rimelig. Et rigtig fint køb hvis man ønsker en tynd, men isolerende og varm handske til brug på landevejen – men som også kan bruges på MTB.

Karakter

  • Funktionalitet og pasform: 8/10
  • Design: 7/10
  • Pris: 9/10
  • Total: 8/10

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 300,-

Force Target MTB handske

Force-Target-front

Nordjyske Cykelgear.dk stiller med 2 handsker fra Force – et mærke vi efterhånden har god erfaring med og som normalvis giver god værdi for pengene, denne model hedder Target.

Target er en forholdsvis tynd handske med lange fingre og et lavt skaft. De er udført i en kombination af sort og hvid og looket er rimelig “race-inspireret”.

Den øverste del af Force Target er udført i mesh, de miderste fingre i samme materiale og resten i et lidt kraftigere materiale der dog stadig er mesh. På fingrene er trykt på Force navnet og “Target” modelnavnet i gummi-tryk. På tommeltotten er der frotté, så den kan bruges som “sweat wiper”, eller til at tørre næsten med på de kolde dage.

Force-Target-thumb

Ved håndleddet er en smal elastik, så handsken holdes tæt omkring håndleddet.

Force-Target-wrist

Undersiden af handsken er i kunstskind og der er hele 4 puder for god komfort, de er placeret på strategiske steder og giver en ganske fin støtte. På fingrene, såvel som i håndfladen er silikone-prikker der giver endnu bedre greb og så er der faktisk ledende materiale i ALLE fingerspidserne så handskerne kan bruges sammen touchbetjente enheder, såsom eksempelvis smartphones. Undersiden er let perforeret, for bedre åndbarhed.

Force-Target-back

Ved tommeltotten er handsken forstærket, da det er et af de mest udsatte steder på handsken grundet det store pres der er på netop dette område.

Pasformen er tæt, de sidder tæt omkring hånd, såvel som fingre – og man har en høj grad af bevægelighed med handskerne på, også takket være det tynde og lette materiale. Fingrene har en god længde og en størrelse Large var for mig den perfekte størrelse, det skal hertil nævnes at jeg nok normalvis ville vælge M i handsker – hvis de er “normale” i størrelsen, men denne model er lidt lille i størrelsen.

Jeg har testet Force Target gennem et par måneder og under forskellige vejrforhold. De egner sig bedst til brug på kølige, ned til ca. 5-10 grader afhængigt af hvor kuldeskær man er, dage og er mindre velegnet til brug ved nedbør eller i stærk blæst. I brug er de behagelige at have på, man bemærker dem dårligt grundet den tætte pasform og det tynde materiale, dog kunne puderne i håndfladen godt have været en tand bedre…

Vælger man Force Target får man en forholdsvis tynd handske, der dog alligevel kan bruges på de kølige dage og som har en glimrende pasform og okay komfort – prisen er dog også meget lav! Et kæmpe plus er det faktum at de kan bruges sammen med touch-baserede enheder, med alle fingrene!

Karakter

  • Funktionalitet og pasform: 8/10
  • Design: 7/10
  • Pris: 9/10
  • Total: 8/10

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 179,-

Force Autonomy MTB handske

Force-Autonomy-front

Autonomy er ligeledes fra tjekkiske Force og denne model er tykkere og kraftigere end Target, hvilket gør den mere velegnet til brug i koldt vejr – også når vi bevæger os omkring frysepunktet. Modellen fås i 4 farvekombiantioner, fra grøn til orange og de mere klassiske afdæmpede sort/hvid kombinationer. Force betegne Autonomy som en handske der er velegnet til MTB, downhill og BMX – hvilket passer godt med designet!

Force Autonomy er udført i en kombination af PU, polyester og nylon og består af mange forskellige elementer. Den øverste del af handsken ser ud til at være udført i tynd mesh, men det er faktisk forholdsvis tykt og den direkte vind holdes derfor fint ude. Ved knoerne, samt pege og langefinger er der en ekstra polstring, formentlig for beskyttelse ved eventuelle styrt. På de yderste fingre er Force logo’et og modelnavnet påtrykt i gummi.

Siderne på fingrene er udført i mesh, så man har mulighed for at komme af med varmen og handsken lukkes tæt omkring håndleddet med en kraftig velcrolukning. Handskerne virker delvist sammen med touch-betjente enheder, de er dog ikke ret præcise og kun pege og langefinger har jeg haft succes med…

Force-Autonomy-wrist

Tommeltotten er betrukket med frotté, så den kan bruges til at tørre sved af panden, eller snot af næsen – handsken er også forstærket i området mellem pegefinger og tommeltot, da dette er et meget udsat sted.

Undersiden af Force Autonomy er af kunstlæder og med silikoneprint på fingrene, såvel som i håndfladen – ligesom der er 3 puder for øget komfort.

Force-Autonomy-back

Pasformen er rimelig tæt, dog gør det lidt kraftigere materiale at bevægeligheden nedsættes en smule. De sidder tæt til hånden og har et forholdsvis lavt skafte, mens velcrolukningen øverst sørger for at der ikke kommer vind og eller nedbør denne vej ind. Handsken er testet i en str. L som passende min hånd glimrende, selvom jeg måske normalvis ville vælge en str. M, handskerne er derfor lidt små i størrelsen.

Force Autonomy er testet de seneste par måneder og primært i skoven, da den ikke rigtig appellerer til landevejsbrug. Her har den gjort det ganske fint og holdt hænderne varme, trods temperaturer omkring de 5 grader, samtidig uden at man får svedige hænder, da åndbarheden er ganske fin.

Til MTB brug er Force Autonomy meget velegnet, grundet det lidt aggressive design, den ekstra polstring på toppen til beskyttelse ved styrt og de kraftige puder for øget komfort komfort, sammen med silikone-printet giver det en god oplevelse af både kontrol og komfort.

Samlet er Force Autonomy et fornuftigt valg hvis man ønsker en lidt tykkere hanske til de kølige dage, til en virkelig skarp pris og med nogle gode detaljer.

Karakter

  • Funktionalitet og pasform: 8/10
  • Design: 8/10
  • Pris: 10/10
  • Total: 8,6/10

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 169,-

GripGrab Shark MTB handsker

Shark handskerne fra danske GripGrab er 100% rettet mod MTB rytteren, der ønsker en hanske der er let og tætsiddende – men stadig yder lidt beskyttelse ved styrt, eller mod vind og vejr.

GripGrab-Shark-front

GripGrab Shark har en overdel i mesh for rigtig god åndbarhed og et enkelt reflekterende element på lillefingeren. Pege og langefingeren er de mest brugte fingre til bremse og gearskifte, hvorfor disse er forstærket i enderne, rigtig fin detalje! Tommeltotten er med GripGrab’s “sweat wiper”, fleece så man kan tørre sveden af panden eller snottet væk fra næsen – denne er ligeledes forstærket, da det er et udsat sted på handskerne.

Ved håndleddet lukkes der tæt med velcrolukning og en tynd elastik.

GripGrab-Shark-wrist

Håndfladen er udført i Serino, et holdbart materiale der mest af alt minder om russkind, det er blødt og lækkert, men samtidig ret slidstærkt og giver et godt greb. Fingrene er ventileret og på pege, langefinger samt tommeltot er der silikoneprint for maksimal greb. Der er 2 gel-puder i håndfladen, den ene med 4mm DoctorGel mod sovende fingre.

GripGrab-Shark-back

Shark handskerne har også GripGrab’s gMagnets, en magnet i hver handske ved håndleddet, der gør at handskerne kan sættes sammen når man ikke bruger dem, så slipper man for altid at skulle lede efter makkeren!

Det samlede indtryk af GripGrab Shark er godt – det er en handske med fokus på kontrol, men hvor komforten stadig er vigtig. At de så også ser ret godt ud og sidder godt på hånden er bare et ekstra plus! De er hverken vindtætte, eller vandafvisende, så komfort-temperaturen er ned til omkring 10 grader – hvilket primært vil være forår og efterår.

Karakter

  • Funktionalitet og pasform: 8/10
  • Design: 8/10
  • Pris: 7/10
  • Total: 7,6/10

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 329,-

GripGrab Hurricane handsker

GripGrab-Hurricane-front

Hurricane er en mellemsæson handske fra danske GripGrab, der i følge GripGrab’s egne oplysninger er velegnet til brug i temperaturer fra 5-15 grader, personligt tænker jeg godt den kan bruges ned til omkring frysepunktet – uden at blive for kold.

GripGrab Hurricane er udført delvist i neopren, i hvert fald det meste af oversiden – hvilket giver en overflade der er vindtæt og vandafvisende. Håndleddet har ingen velcrolukning, men blot en bred elastik som gør at handsken slutter tæt omkring håndleddet – en rigtig god løsning, som også fungerer i praksis. Det sorte design brydes af et par enkelte reflekterende elementer på oversiden, samt GripGrab logo.

GripGrab-Hurricane-wrist

Indvendigt er handskerne foret med et tyndt lag blødt fleece, som gør dem ekstra isolerende og lækre at have på – en af grundene til at jeg mener de sagtens kan benyttes i temperaturer omkring frysepunktet.

Tommeltotten er et af de mest udsatte steder på handsken og dette er GripGrab udmærket klar over – den er derfor forstærket i det område hvor der vil være mest slid og belastning. Resten af tommeltotten er i blødt fleece, GripGrab kalder det for “SweatWiper”.

GripGrab-Hurricane-thumb

Udensiden af GripGrab Hurricane er i et åndbart kunstmateriale der er slidstærkt og vandafvisende. Håndfladen, samt pege og lagefingeren har silikoneprint for ekstra greb og jf. Gripgrab er modellen “touch screen kompatibel”, det er dog kun pege og tommeltotten der kan bruges – i hvert fald på iPhone 6. I håndfladen er også GripGrab’s velkendte DoctorGel, en gel-pude med 4mm polstring som afhjælper sovende fingre og giver ekstra komfort på de længere ture.

GripGrab-Hurricane-back

Den generelle pasform er tæt og med handskernes meget enkle design, uden velcrolukning eller lign., får man en handske der er både let, har en rigtig god isolerings evne og derudover stadig sidder tæt til hænderne og fingre og derfor ikke føles “klodset”.

I testperioden har jeg brugt GripGrab Hurricane på landevejen, såvel som i skoven – hvor den måske hører mest hjemme på landevejen, grundet det faktum at handsken er foret, vindtæt og vandafvisende. På MTB hvor intensiteten mange gange er højere og man er mere beskyttet mod vind og vejr, i skoven, vil GripGrab Hurricane måske faktisk blive for varm at benytte.

Pasformen er virkelig god, handsken smyger sig omkring hænderne og fingrene har den helt rette længde – i hvert fald til min hånd. Handskerne holder vinden ude, regnen ligeså – men lader samtidig hænderne ånde – så man ikke blot ender op med et par fugtige hænder efter et par timer på landevejen.

Samlet set er GripGrab Hurricane ét af de bedste bud på en handske der kan bruges størstedelen af året, måske lige med undtagelse af sommeren og de aller koldeste vinterdage. Klassisk og diskret design, lækker kvalitet og en perfekt pasform bringer GripGrab Hurricane i front!

Karakter

  • Funktionalitet og pasform: 10/10
  • Design:9/10
  • Pris: 8/10
  • Total: 9/10

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 349,-

GripGrab Urban Softshell handsker

Urban Softshell er en decideret vinterhandske, der på mange måder minder om Hurricane handsken (Se ovenfor), dog er denne model tiltænkt koldere vejr og er derfor lidt bedre isoleret og dermed lidt tykkerGripGrab-Urban-Softshell-fronte.

Komforttemperaturen er angivet til +5 -> -5 grader og den kan vi godt tjekke af med det samme, det er nemlig lige præcis i dette niveau handskerne gør det allerbedst og holder hænderne lune.

Designet er ret diskret, handsker er holdt i sort, med et enkelt GripGrab logo på oversiden og et mindre reflekterende element på pegefingeren. Handsken er udført i softshell og materialet er vindtæt, vandafvisende og isolerende – ret gode egenskaber til en handske der skal bruges i vinterperioden!

GripGrab-Urban-Softshell-back

Overdel, såvel som underdel er udført i sofshell og øverst er en bred manchet/elastik i neopren der holder handsken tæt omkring håndleddet. På undersiden er der silikoneprint i håndfladen, tommeltot, lange og pegefinger – for bedre greb omkring styr, gearskifte og bremser. Der er også en 4mm tyk gel-pude, GripGrab kalder det for “DoctorGel”, så man undgår sovende fingre. Urban Softshell skulle også kunne bruges sammen med touch-baserede enheder, men min oplevelse var desværre at de kun sporadisk kunne aktivere touchskærmen på min iPhone 6 – hvilket var lidt ærgerligt! Når det lykkedes var det primært ved brug af tommeltotten…

GripGrab-Urban-Softshell-wrist

Indvendigt er Urban Softshell foret med blødt fleece, hvilket ikke kun giver en rigtig god isolering, det gør det også enormt rart at stikke hænderne ned i handskerne.

Urban Softshell afviger lidt fra GripGrab’s øvrige sortiment, da den i høj grad er rette mod pendlere og ikke nødvendigvis cykelrytteren. Det betyder også at man må give afkast på den velkendte “Sweatwiper”, tommeltotten med fleece eller lign. der kan bruges til at tørre panden eller næsen af med.

Pasformen er faktisk ganske glimrende, de sidder rimelig tæt til hånden, fingrene har den rette længde i forhold til handskens størrelse og de er helt generelt behagelige at have på. Det faktum at handskerne er både vindtætte og isolerende gør også at de er noget tykkere end eksempelvis GripGrab Hurricane – men i forhold til at der er tale om en vinterhandske, synes jeg bestemt ikke den er hverken klodset eller gør at man føler man mister kontrollen med cyklen.

Urban Softshell er ingen “race” handske, der er fokus på komforten, det klassiske design og i høj grad funktionaliteten, hvorfor de er enormt velegnede til cykel-pendleren, eller motionisten der søger en god, varm handske til landevejsturene. Handsken er ikke specielt velegnet til MTB brug, her vil den nok hurtig blive lidt for “klodset” og måske endda også for varm, da intensitetsniveuset på MTB typisk er lidt højere end på landevejen.

Skulle jeg cykle på job, hver dag gennem efterår og vinter, så tror jeg valget ville falde på GripGrab’s Urban Softshell!

Karakter

  • Funktionalitet og pasform: 9/10
  • Design: 8/10
  • Pris: 7/10
  • Total: 8/10

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 399,-

Fox Reflex Gel MTB handsker

fox-reflex-mtb-handsker-front

Fox Reflex Gel er en forholdsvis tynd hanske med lange fingre, som kan bruges det meste af året – dog er den nok mindre velegnet som decideret vinterhandske. Handsken fås i en række forskellige friske farvekombinationer, men også en helt klassisk sort for dem der ønsker en mere diskret handske.

Oversiden af Fox Reflex Gel er udført i mesh, det betyder høj åndbarhed – men også begrænset beskyttelse mod vind og vejr. Øverst er et Fox Head logo i gummi-print og nederst er den yderste del af fingerne forstærket. Undersiden af handske er i AX suede, et materiale der minder om russkind og som giver et godt greb. Der er gel puder på undersiden af knoerne og i håndfladen, for øget komfort. Tommelfingeren kan bruges som “sweat wiper”, da den er i samme materiale som undersiden af handsken . På lange og pegefingeren er silikoneprint, så man har endnu mere greb omkring gear og bremse – desværre kan handskerne dog ikke bruges sammen med smartphones, da der intet ledende materiale er i fingerspidserne.

fox-reflex-mtb-handsker-back

fox-reflex-mtb-handsker-silikone

Ved håndleddet lukkes handsker med velcro og skaftet er forholdsvis lavt – omkring håndleddet er i øvrigt en smal elastik.

fox-reflex-mtb-handsker-wrist

Jeg har benyttet Fox Reflex Gel i temperaturer omkring 8-15 grader og dette har været meget passende temperaturer, da de som tidligere nævnt hverken er foret, vindtætte eller lign. Modellen er testet i str. L og denne var en tand for stor til min hånd, eller dvs. fingrene var simpelthen lidt for lange – selvom jeg normalt passer Fox’ andre handsker i str. L – så man bør lige være OBS på størrelsen. I praksis oplevede jeg Fox Reflex Gel som et produkt af ret høj kvalitet, udført i gode materialer og med en udmærket komfort takket være gel puderne. Silikone-printet på fingrene er med til at giver sikkert greb omkring gear og bremser, mens den tætsiddende pasform og det forholdsvis tynde materiale gør at handskerne ikke nedsætter følingen ret meget i forhold til at køre uden handsker.

Samlet set er Fox Reflex Gel et udmærket bud på en MTB handske med lange fingre der kan bruges, næsten, hele året rundt – for den der vægter kontrol og føling højere end komfort og beskyttelse.

Karakter

  • Funktionalitet og pasform: 8/10
  • Design: 9/10
  • Pris: 8/10
  • Total: 8.3/10

Pris og tilgængelighed

Tags fra indlægget
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Isadore Long Sleeve Shield Jersey
Slovakiske Isadore’s Long Sleeve Shield Jersey er en langærmet jersey der er...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.