Vil man fortsætte den udendørs cykeltræning efterår og vinter, kræver det man investerer i lidt udstyr, så det i hvert fald ikke bliver kulden der er ens værste fjende. Vi har samlet vores bud på efterårets og vinterens must-haves nedenfor.
Vinterjakke
En god jakke er svær at undvære til de rigtig kolde dage hvor vinden er strid og der måske endda også kommer lidt nedbør. En god softshell jakke med foer, vil være et rigtig godt sted at starte – man bør dog sikre sig den stadig er rimelig åndbar, evt. via ventilationspaneler eller lign. Samtidig gør det ikke noget at jakken er i en farve der øger synligheden, uanset om det er i skoven eller på landevejen man cykler.
Læs vores tidligere tests af cykeljakker.
- Force X72 softshell jakke – 499,-
- Craft Performance Bike Storm Jacket – 669,-
Hjelmhue
En hjelmhue er, efter min personlige mening, svær at undvære om vinteren. Den beskytter mod vind og vejr og nogle modeller er med ekstra polstring så man holder varmen bedre. De koster normalvis ikke mere end 100-300,-
Læs vores tidligere tests af hjelmhuer
- GripGrab Windster Cap – 179,-
- GripGrab Aviator Cap – 229,-
Undertrøje
En god varm og svedtransporterende undertrøje er praktisk talt uundværlig efterår og vinter, i mange tilfælde kan man faktisk nøjes med en undertrøje og en jakke, eller en tyk og isolerende trøje, så man ikke behøver have 3 lag på, selv når temperaturen nærmer sig nulpunktet.
Læs vores tidligere tests af undertrøjer
- Force Thunder langærmet svedundertrøje – 199,-
- Craft Active Extreme 2.0 langærmet svedundertrøje – 299,-
Vinterhandsker
Kolde fingre kan virkelig ødelægge cykelturen og ofte reagerer man også langsommere med kolde og stive fingre – så hænder og fingre bør som minimum holdes lune. Et par halv-tykke og vindtætte handsker kan løse opgaven de fleste dage, mens et par deciderede “luffer” anbefales til de helt kolde dage.
Læs vores tidligere tests af vinterhandsker
- GripGrab Raptor – 389,-
- GripGrab Nordic – 429,-
Vinterstøvler
Kører man primært landevej efterår og vinter, kan man måske klare sig med et par kraftige sko-overtræk, men til MTB og kørsel i skoven er et par vinterstøvler optimale, de er typisk foret, med højere skaft så der ikke kommer vind og nedbør i skoene og holder de vind og vejr ude.
Normalvis skal vinterstøvler købes ét nummer større end den størrelse ens normale cykelsko er i, da man også gerne skal have plads til at trække i et par tykke strømper på de helt kolde dage.
- Northwave Raptor GTX vinterstøvler – 1599,-
- Lake MXZ303 vinterstøvler – 1900,-
Cykellygte
Har man et normalt 8-16 job, er det i vinterhalvåret typisk mørkt både når man tager afsted morgenen og når man kommer hjem igen om eftermiddag – så vil man have mulighed for at træne på enten landevej, eller i skoven – skal der lys til!
Der fås efterhånden rigtig mange gode, kraftige LED cykellygter, og de fås i mange forskellige prisklasser. Vær dog opmærksom på batteritiden ved fuld lysstyrke, da den på enkelte modeller er helt nede på omkring én time. Derudover bør man sikre sig at batteriet er forsvarligt pakket ind, så de tåler både vand, fugt og kulde.
Læs vores tidligere tests af cykellygter
- Angry Light 1800 lumen, 2-eye – 399,-
- Lezyne Super Drive XL – 599,-
- Atredo MTB forlygte – 2000 lumen – 479,-
Hej – Er de to nævnte forlygter jeres bedste bud på e god MTB forlygte til en fornuftig pris?
Hej Janne,
Der er rigtig mange forskellige lygter derude, hva’ skal den bruges til og hvad er budgettet (ca,) så skal jeg gerne komme med et par forslag 🙂
Noel Christensen
CykelStart.dk
Tusind tak Noel – den skal bruges til MTB kørsel i skov efter mørkets frembrud. Jeg syntes, at det er svært at vælge og kunne se at du havde testet nogle stykker 🙂 Pris maks 1000 kr
Hej Janne,
Jeg tror jeg ville kigge på disse:
https://www.cykelstart.dk/test-ultraled-mtb-12000-cykellygte/
https://www.cykelstart.dk/test-solarstorm-x6-4000-lumen-forlygte/
Noel Christensen
CykelStart.dk