For knap ét år siden testede og anmeldte jeg BKOOL Pro 2015, en home trainer der skiller sig ud fra mængden ved at være forholdsvis billig og måske mest pga. understøttelse af Deres egen simulator-software som gør det muligt at køre 3D og videoruter.
Kender man BKOOL fra Pro-modellen, så virker BKOOL One enormt skrabet, for det er “bare” en home trainer med en progressiv motor og et simpelt design, altså ingen justerbar modstand, hverken via en drejeknap eller via software og derfor heller ingen bluetooth, wi-fi, ledninger eller andet – dette på både godt og ondt.
BKOOL One er den helt simple løsning til dem der skal have en home trainer der er nem at sætte op, nem at bruge og hverken kræver IT-kundskab eller lign.
Indhold i kassen
Én af de ting som jeg påpegede ved BKOOL Pro 2015 var en uhensigtsmæssig indpakning, det må siges at være helt anerledes med BKOOL One. Home traineren ligger godt beskyttet og det samme gør de små løsdele, der er intet der her rutscher rundt inde i pakken.
I emballagen finder man:
- BKOOL One Home Trainer
- Quick Release
- Vejledning
- Voucher med mulighed for prøve på BKOOL Premium medlemsskab for 1 EUR.
Design og funktionalitet
BKOOL One er udført i hvid og udformningen minder meget om BKOOL Pro 2015. Selve home traineren er udført i pulverlakeret stål og den virker derfor yderst robust. Selve motoren er pakket i et hus af kraftigt plast og dækrullen er mindre grov end den vi kender fra Pro versionen.
I siderne er der kraftige gummi-propper, der også fungerer som fødder – så den står solidt og ikke ridser underlaget unødvendigt. Cyklen monteres på home traineren via den medfølgende quick-release, der monteres istedet for den eksisterende på baghjulet. Herefter spændes holderen fast omkring cyklen, nemt og naturligvis uden brug af værktøj. Det tager få minutter at montere og afmontere cyklen fra home traineren.
Home traineren kan klappes mere eller mindre sammen når den ikke er i brug, så den er forholdsvis nem at finde plads til under sengen eller lign. Derudover vejer den kun ca. 10 kg., hvilket gør den nem at flytte rundt med.
Motoren i BKOOL One er progressiv, i praksis betyder det at modstanden afhænger af hvor meget man træder i pedalerne, jo hurtigere man kører, jo mere modstand – nøjagtigt som på landevejen! Motoren er enormt støvsvag og siger praktisk talt intet i brug – hvilket gør den optimal til brug i lejligheder hvor bl.a. BKOOL Pro 2015’eren kan være et problem da motoren støjer væsentligt mere. Motoren kan håndtere op til 550W, hvilket også bør være OK til de fleste motionister.
Man kan bruge alle slags cykler og hjulstørrelser sammen med BKOOL One, fra 20″ -> 29″ og både racercykler samt MTB’er kan bruges, man bør dog bruge et decideret home trainer dæk – de holder længst og støjer mindst.
BKOOL One i brug
Som nævnt tidligere, så er BKOOL One virkelig simpel at bruge, udskift quick-releasen på cyklens baghjul med den medfølgende, sæt cyklen i home traineren og kør! Der er ikke så meget der kan gå galt, for her er ingen teknik overhovedet, altså ingen ledningerne og ingen trådløse forbindelser eller lign.
Den progressive motor yder en realistisk modstand, i forhold til hvis man havde kørt ligeud på landevejen, for belastningen bestemmes kun af hvor hårdt man træder – hvilket kan være lidt ensformigt i forhold til nogle af de “smarte” home trainere hvor belastningen automatisk justeres i forhold til en given rute eksempelvis, dette er dog ikke anderledes end mange andre home trainere på markedet. Motoren er enormt støjsvag og man kan derfor sagtens bruge BKOOL One indendørs, selv hvis man bor i lejlighed – uden at man bør blive uvenner med naboerne.
BKOOL One kan nemt sættes op og tages ned igen, takket være en simple konstruktion og det faktum at der ikke skal hverken skal bruges strøm, PC-tilslutning eller lign. gør at den kan bruges alle steder, også udendørs til opvarmning eksempelvis.
Som udgangspunkt bør BKOOL One bruges som en “almindelig” home trainer, men vil man gerne bruge BKOOL simulatoren sammen med BKOOL One er det dog en mulighed. Det kræver dog tilkøb af en USB ANT+ modtager til PC’en, samtidig med at cyklen skal være udstyret med en hastigheds og kadance-sensor – n, noget der hurtigt koster ca. 800,- og så er løsningen ikke optimal. Med BKOOL One kan man, i BKOOL simulatoren kun kører med sig selv og belastningen vil ikke blive afstemt i forhold til ruterne, men man vil dog kunne se hastighed og kadance på pc-skærmen og man vil kunne køre 3D og video-ruterne, dog med en progressiv belastning som man selv bestemmer, da den afhænger af ens tråd. Det betyder også at man ikke vil kunne kører mod andre og deltage i løb – da man her ville have en stor fordel ved ikke at have en belastning afhængig af ruten.
I forhold til selve Simulatoren, så er denne gennemgået i Vores anmeldelse af BKOOL Pro 2015 hvorfor jeg ikke vil gennemgå denne igen.
Konklusion
Med en pris på omkring 1400,- er BKOOL One en prisbillig home trainer og det betyder naturligvis også at der er sparet på “teknikken” i forhold til BKOOL Pro der fås til omkring 3200,-
Den er enormt nem at bruge, hurtig at sætte op, støjsvag i brug og så er den generelle kvalitet og finish virkelig i orden! Er man i markedet efter en home trainer der er kompatibel med BKOOL’s simulator, så bør man vælge storebroderen, BKOOL Pro, for denne del fungerer ikke ret godt på BKOOL One, man får ganske enkelt ikke den fulde oplevelse.
Er man derimod i markedet efter en simpel og prisstærk home trainer i god kvalitet, så kan jeg kun vende tommelfingeren op for BKOOL One! Den leverer varen til en skarp pris og så kan den bruges både inde og ude, ligesom man slipper for eventuelle problemer med teknikken, da der ganske enkelt ikke er noget teknik der kan drille.
Pris og tilgængelighed
Set til 1499,-
- Køb BKOOL One hos Cykelpartner.dk