Test: Garmin Edge Touring

Tilbage i starten af Oktober 2013, blev Garmin’s nye Edge Touring serie præsenteret. Serien består pt. af 2 modeller, den ene har fået et Plus bagpå – sidstnævnte har mulighed for ANT+ pulsbælte, barometermåler og temperaturmåler . Modellen vi har testet og anmeldt er den mindre, altså den der blot kaldes Garmin Edge Touring.

Hvad er der i kassen?

Garmin Edge Touring kommer i den traditionelle lille æske, og indholdet i denne er begrænset til;

  • Garmin Edge Touring
  • 2 cykelholdere med elastikker i forskellige størrelser alt efter stellet eller styrets tykkelse
  • USB kabel
  • Vejledning/manual

Se vores unboxing af Garmin Edge Touring nedenfor.

Udvalgte specifikationer

  • Touchskærm med farver (160×240 pixel)
  • Vejer 98 gram
  • Op til 15 timers batteritid
  • Vandtæt (IPX7)
  • Kan udvides med microSD
  • USB tilslutning for overførsel eller opladning

Design og funktionalitet

Garmin Edge Touring minder i form og størrelse, om Garmin Egde 810 som vi tidligere har testet og anmeldt på Vores søsterside, eReviews.dk. Designet er dog lidt anderledes, da rammen nu er i hvid højglans, bagsiden er dog stadig i kraftig sort plast, og med beslag bagpå, den den kan drejes i cykelholderen med et snuptag.

garin-edge-touring-02

På siden er én enkelt knap, nemlig tænd/sluk knappen og nederst 2 knapper , i bunden er USB tilslutning og microSD kortlæser gemt bag små gummi-flapper, som beskytter stik og tilslutninger mod vind og vejr – da den naturligvis er vandtæt og kan bruges i al slags vejr.

garin-edge-touring-05

Den vejer kun 98 gram og er derfor både lille og let at have med i lommen når/hvis man forlader cyklen.

Skærmen er den samme som Garmin Edge 810 er udstyret med, en touchskærm med en opløsning på 160×240 pixel, bestemt ikke imponerende, men en udmærket skærm der vigtigt af alt har en ret god betragtningsvinkel.

garmin-edge-touring-on-bike-02

Via skærmen har man adgang til 2 store ikoner, “Find” og “Vis kort”. Via Find kan man tilgå eventuelle gemte ruter, oprette en ny rute eller bruge søgeværktøjerne til at finde forskellige POI’er. Det er nemt at vælge om man ønsker at kører på landevej, cykelstier eller spor bl.a., så ruten tilpasses ens cykel og temperament ikke mindst. Ruterne kan med fordel oprettes via Garmin’s glimrende software, Garmin Connect, det er nemmere og hurtigere end at gøre det via Garmin Edge Touring.

garmin-edge-touring-on-bike-03

Via “Vis Kort” får man, som teksten antyder, adgang til kortet. Vil man bare gerne køre en tur og bruge Garmin Edge Touring som avanceret cykelcomputer, vælger man bare “Vis kort” og trykker på optag knappen nederst til venstre, så vil ens rute registreres, ligesom oplysninger om maks. fart, gennemsnitsfart og tid. Kortet kan man bruge hvis man cykler i et område man ikke kender så godt, alternativt kan man – hvis man “farer vildt”, blot vælge ens hjem-adresse og man vil blive guidet hjem igen. Man kan også blot vælge hvor langt man gerne vil cykle og vil således få 3 forskellige ruter med udgangspunkt i det sted man befinder sig, en perfekt funktion hvis man er kørt lidt surt i ruterne i området hvor man bor, eller hvis man er på ferie og ikke rigtig kender området.

Under brug kan man, ved at “bladre” på skærmen, vælge mellem 4 forskellige skærmbilleder, én med kort og aktuel hastighed, et med komplet, hastighed og distance, et med tid, fart, distance, klokkeslæt og forbrændte kalorier og slutteligt et skærmbillede der viser stigning og højdemeter.

garmin-edge-touring-on-bike-04

 

garmin-edge-touring-on-bike-01

 

garmin-edge-touring-on-bike-05

 

garmin-edge-touring-on-bike-06

Kortmaterialet som Garmin Edge Touring leveres med, er over Eurora og cykelspecifikt, hvilket betyder du nemt kommer fra A til B, i hele Europa, uanset om du er på MTB, Racer eller en helt almindelig cykel.

Garmin Edge Touring understøtter Garmin Connect, et online værktøj hvor man kan gemme, analysere og dele al opsamlet data, ture og lign. Det er også her kan nemt og enkelt kan sidde og ro og mag og planlægge en cykelferie i udlandet, eller bare en god lang cykeltur i weekenden.

garmin-connect-01

garmin-connect-activities

garmin-connect-courses

garmin-connect-import

garmin-connect-trip

Derudover understøttes Garmin Adventures / Basecamp, ligeledes et værktøj fra Garmin, nok mere rettet mod “adventure” folket, her kan man via ruter på ens enhed lave en interaktiv historie, krydre den med billeder og lign., perfekt til dem er har brugt 2-3 uger i sadlen i ferie og gerne vil dele deres oplevelser på en sjov og anderledes måde end bare et timelangt slideshow med alle billederne fra turen. Der findes mere information omkring Garmin Adventures på Garmin’s website.

Konklusion

Garmin Edge Touring er en 100% køreklar løsning, meget velegnet til dem der tager på cykelferie og ind og udland. Du får de fleste af funktionerne som man kender fra Garmin Edge 800/810, dog med mindre fokus på træning og løbsdelen. Her er fokus på motionisten som gerne vil have mulighed for at opsamle data omkring sin færden, lave forskellige ruter hjemmefra evt. via Garmin Connect og naturligvis have adgang til en super avanceret cykelcomputer der også kan vise vej hvis man kommer lidt på afveje, hvadenten det er herhjemme eller et sted i Europa.

Som Edge 810’eren er Garmin Edge Touring super nem at bruge og sætte op, samtidig er softwaren (Garmin Connect) på én gang både super avanceret og med tonsvis af muligheder, samtidig med den er ret nem at gå til for alle dem der bare gerne vil have en form for opsamling og lagring af ens cykelture.

Jeg vil mene at Garmin Edge Touring dækker rigtig mange motionisters reelle behov, og set i lyset af at du her får GPS og kortmateriale over Europa til lige over 2000,- er Garmin Edge Touring et ganske fornuftigt bud.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris 2199,-

Fås hos flere lokale cykelforhandlere, eller køb online hos CykelPartner.dk

Funktionalitet 8
Design 8
Pris 9

Karakter

8.3
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: GripGrab Leg Warmers
For kort tid siden testede vi GripGrab’s Arm Warmers og det er...
Læs mere
Join the Conversation

5 Kommentarer

  1. says: Kirsten Overgaard

    Hej.
    Flot test af garmin edge touring.
    Har I lavet nogen test på Mio Cyklo cykelcomputere.
    Hvad med Mio Cyklo 200
    Hvordan er den i forhold til garmin touring ?

    1. Hej Kirsten,

      Tak for din henvendelse.

      VI har “kun” testet topmodellen, 505HC, dog på Vores søstersite, eReviews.dk
      https://www.cykelstart.dk/anmeldelse-mio-cyclo-505-hc/

      Mio’erne har mange go’e funktioner, men der er langt mellem opdateringerne og man hører desværre at de ikke har den bedste service hvis der skulle være noget galt med enheden. Jeg ville derfor, uden at blinke, vælge Garmin’en mellem de to.

      Med venlig hilsen,

      Noel Christensen
      CykelStart.dk

  2. says: Mikael

    Hej
    Nu er testen nogle år gammel, kan den stadig anbefales til motionisten?
    Hvordan er displayet i fuld solskin?

    1. Hej Mikael,

      Den er bestemt stadig anbefalelsesværdig, men om det er det rette til dig afhænger lidt af dit behov. Skal du “bare” kunne tracke hvor du kører, har du brug for kort og er du ligeglad med de mere avancerede træningsfunktioner?

      Displayet er intet problem i solskin, den del har Garmin helt styr på 🙂

      Med venlig hilsen,

      Noel Christensen
      CykelStart.dk

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.