Test: Kali Interceptor MTB Hjelm

Kali cykelhjelme er ikke så kendt herhjemme i Danmark. Men hvis man kigger nærmere på Kali Protectives hjemmeside så har de egentlig et bredt program inden for beskyttelse. Både til MTB, landevej, downhill. Kali er et mærke der kommer fra USA.

Kali Interceptor som vi i denne test har afprøvet er en enduro hjelm. Den egner sig specielt til mere ekstrem mountainbike kørsel som trail og enduro kørsel, da den beskytter længere ned i nakken end almindelig mountainbike hjelme. Men på trods af mere beskyttelse kan de sagtens bruges til almindelig mountainbike kørsel.

Design og funktionalitet

Kali Interceptor hjelmen fås i 6 forskellige farvekombinationer, en sort/grøn, en sort/grå, en sort/blå, en sort/hvid, en sort/lilla og den sort/røde som er udgaven jeg har testet, den fås naturligvis også i 2 forskellige størrelser. Hjelmen vejer 390 gram i str. S/M, hvilket er lidt i den mellem tunge ende for en MTB hjelm, men hvis man tænker på at det er en enduro hjelm er det en fin vægt. Mer vægten skyldes at den skal være væsentlig mere holdbar og beskytte mere pga. at den er lavet til mere ekstrem kørsel.

Kali Interceptor hjelmen har 24 ventilationskanaler for optimal ventilation, det hjælper til man får holdt hovedet koldt med masser af luft i de varme sommermåneder. Der er dog ikke så meget ventilation at man ikke kan bruge den hele vinteren også. Hjelmen har nemlig den fede detalje at der medfølger hjelmbeslag, til både lygte og GoPro kamera. Det gør det rigtig nemt hvis man skal have monteret et actionkamera eller en lygte på hjelmen. Så er man fri for at bøvle med alle de universale hjelmbeslag der følger med lygter beregnet til hjelmen. De sidder sjældent godt på hjelmen. Men det her beslag virker super godt og den sidder rigtig godt fast.

Hjelmen er, som tidligere nævnt, rettet mod mountainbike brug og lidt mere ekstrem kørsel, det betyder at den er udført så den er lidt kraftigere end normalt og går lidt længere ned i nakken end så mange andre hjelme, for at yde en bedre beskyttelse af baghovedet. Hjelmen har en kraftig skygge, som er aftagelig, skyggen både beskytter mod sol, men også vind, vejr og grene som suser over hjelmen istedet for ned i øjnene.

Indvendigt er der selvfølgelig de sædvanlige puder/polstring, der sikrer en at komforten holdes i top. De 3 puder, er ret hurtige og nemme at pille ud, hvis de skal udskiftes eller blot vaskes.

Justeringssystemet på denne hjelm er med en BOA spænde som man kender fra mange mountainbike sko. Man drejer blot på justerings-skruen bagpå, for at justere omkredsen.

Konklusion

Når man snakker om sikkerhedsudstyr er hjelmen absolut det vigtigste, hvis man skulle være så uheldig at styrte, uanset om det er på landevejen eller på sporet i skoven. Hjelmen er med til at forhindre rigtig mange alvorlige skader i og på hovedet. Det er et af de eneste steder man bestemt ikke bør spare!

Det er for mig en rigtig god hjelm med god komfort. Jeg har prøvet en del hjelme, hvor jeg om vinteren bruger dem med lygte på hjelmen. Men jeg har ikke prøvet mange hjelme der sidder lige så fast på hovedet når lygten også er på. Tit så oplever man at hjelmen ikke kan sidde helt fast, og vipper lidt fra side til side når lygten er monteret pga. vægten af lygten. Men det gør denne hjelm ikke.

Jeg kan rigtig godt lide den ekstra beskyttelse der er i hjelmen. Det gør godt nok at hjelmen er lidt tungere end normale mountainbike hjelme, men det mærker jeg ikke ude i skoven.

Det er super fedt at man kan få hjelmen i så mange farve kombinationer hvilket gør at man kan få hjelmen så det passer til de fleste cykeltøjsdesign.

Alt i alt er Kali Interceptor en rigtig fin hjelm til MTB brug, der er god beskyttelse, høj komfort, god kvalitet.

Pris og tilgængelighed

Set til 1.249,-

Funktionalitet 9
Design 8
Pris 7
8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: USWE AirBorne 3 Junior
Svenske USWE, er et firma der startede 2007 med en klar mission om...
Læs mere
Join the Conversation

5 Kommentarer

  1. says: Marius

    Hej Troels.

    Tak for den omfattende test – det sætter jeg stor pris på. Jeg har et spørgsmål, som jeg gerne vil have besvaret, før jeg køber hjelmen.

    Er kali hjelmen udstyret med MIPS?

    Mvh.
    Marius

  2. Hi Troels & Marius,

    While the Interceptor does not have MIPS, it does have KALI’s own anti-rotational system: LDL (low density layer). Unlike MIPS LDL addresses both linear and rotational forces – as well as providing a layer of lower density that start addresses impact forces at lower Gs than most common EPS foams. That means, in case of an impact, G forces will start being redirected away from you head faster than if you have to wait for harder EPS to star compressing.
    Here is a link to the full scoop: https://kaliprotectives.com/republik/post/ldl-low-density-layer

  3. says: Lars

    Hej

    Hvor stor er sådan en hjelm? Hvis jeg nu gerne vil kombinere det med at tage på vandretur og mountain-bike – fylder den ikke ret meget i tasken så?

    1. says: Troels Høiriis

      Hej Lars
      Det er jo en MTB hjelm, så det er ikke den mindste hjelm man kan få, da den er med lidt mere bestyttelse ned i nakken end f.eks. en landevejshjelm. Men jeg vil sige a i forhold til andre MTB hjelme ligger denne hjelm nok i den mindre ende af hjelmene.
      Men jeg vil skyde på at de fleste vandretasker har snore/elastikker udenpå hvor den kan fastgøres, så hjelmen ikke behøver at skulle ind i tasken og tage plads derinde.

      Rigtig god dag.

      Med venlig Hilsen

      Troels Høiriis
      Cykelstart.dk

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.