Guide: De bedste cykellygter til gravel (2024)

Gravel-sæsonen står for døren – og da dagene bliver kortere betyder det for mange at træningen foregår med lys på, i hvert fald hvis man kører eftermiddag og aften.

Vi har efterhånden testet og anmeldt et hav af cykellygter og har derfor samlet vores bedste bud på cykellygter der er velegnet til gravel brug!

Hvad er behovet?

Det kan være svært på forhånd at kende sit behov, men gør man sig lidt overvejelser kan man undgå ærgerlige og potentielt dyre fejlkøb.

Kører man masser af teknisk gravel på små snørklede stier i skoven, har man behov for en kraftigere lygte. Kører man derimod mest på større grusveje i det åbne landskab og lidt landevej, behøver lygten måske ikke være nær så kraftig.

Forsøg derfor at være realistisk ift. hvordan lygten vil blive brugt, så du får en lygte der hverken er for svag, eller alt for kraftig (og tung, og dyr…)

Hvad skal man kigge efter?

Som med de fleste andre cykelygter, så er der basalt 4 ting man bør se efter:

  • Lysstyrke: Jo højere lumen, jo mere lys – groft sagt. Vær dog også opmærksom på spredningen af lyset og om den har en bred lyskegle, eller en skarp centreret lyskegle. Et sted mellem 1000-3000 lumen bør være rigeligt til de fleste.
  • Batteri: Indbygget eller udskifteligt batteri. Hvis udskifteligt, er det så til at skaffe? Ved genopladelig batteri, er det nemt at oplade med gængse kabler og stik?
  • Brændetid: Her spiller behovet ind, for der er ingen grund til at investerer i en lygte med 5 timers brændetid, hvis behovet maksimalt er 1, måske 2 timers brændetid. Vær opmærksom på at få højere lysstyrke, jo lavere brændetid.
  • Montering: Nogle lygter kommer med eget beslag, mens andre er kompatible med 3. parts beslag. Lygter der kan monteres på Garmin mounts eller GoPro beslag giver nye og gode muligheder for montering sammen med cykelcomputeren, på hjelmen eller lign. Skal lygten bruges på flere cykler man kan også overveje om det er nemt at få endnu en holder, så man undgår at skulle pille holderen af cyklen, men kan nøjes med at flytte lygten.

3 gode lygter til gravel

MagicShine Ray 800

Ray 800 ser ikke ud af meget, men der er tale om en virkelig kraftig sag i et lækkert aluminiumshus. Lysstyrken er op til 800 lumen. De to dioder foran kan tændes og slukkes uafhængigt af hinanden, eller lyse begge to – og lysstyrken kan justeres i 4 trin.

Denne lygte er velegnet til større grusveje og lign., altså ikke alt for teknisk terræn der kræver mere lys for bedre overblik.

Læs vores test af MagicShine Ray 800

Set til 389,-
Køb MagicShine Ray 800

Ravemen PR1400

PR1400 fra Ravemen er en kraftig LED forlygte på 1400 lumen og hele 9 forskelllige tilstande. Lygten har 2 dioder foran og DualLens teknologi der gør at du ikke blænder andre trafikanter.

Som en ekstra smart feature har den digital display på toppen hvor man kan aflæse batteristand, så undgår man at løbe tør for strøm inden man er hjemme, da man i god tid kan skrue ned for lysstyrken.

Denne lygte er en god allrounder der kan bruges i det meste terræn, bliver det super teknisk – eller har man det bare bedst med masser af lys – kan man overveje næste model i rækken (Se nedenfor)

Læs vores test af lillebroderen Ravemen PR800

Set til 749,-
Køb Ravemen PR1400

MagicShine RN 3000

RN 3000 er en ordentlig kleppert på hele 3000 lumen! Den fylder derfor lidt mere end de andre på styret, da den stadig har indbygget batteri som giver over 2 timers batteritid ved maksimal lysstyrke. Den har også 2 dioder foran og teknologi så den ikke blænder, selvom den er ekstrem kraftig og kan bruges til alt fra pendling, til gravel og mountainbike.

Opladning sker via USB-C og som bonus kan den fungere som powerbank og kan monteres på et Garmin beslag.

Læs vores test af lillebroderen MagicShine RN 1500

Set til 1099,-
Køb MagicShine RN 3000

Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: GripGrab Windster Cap
Med dagstempateturer lige over frysepunktet og mulighed for  nattefrost – er det...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.