Test: AGU Merino Jerseys

Jeg er kæmpe fan af merinould som inderlag, når jeg skal holde mig varm i de kolde måneder. Jeg har aldrig før set cykeljerseys i merinould – men nu skal de testes i to forskellige udgaver: Undyed SIX6 og IV SIX6, den ene lidt mere fræk end den anden.

Funktionalitet, pasform og komfort

Jeg har haft stor fornøjelse af merinouldens varmende egenskab og tit også dens fugttransporterende evne. for jeg har stort set ulden på som inderste lag alle de kolde måneder både til hverdag og til alle mine fysiske aktiviteter. Så jeg ved, at den ikke kradser som almindelig uld kan gøre. Det gør disse jerseys heller ikke, selvom de sidder stramt – hvilket i øvrigt gør, at de kun krøller, når de ikke er på.

Undyed SIX6 er af 100% merinould, ufarvet og dermed også lettere gennemsigtig. Men i bæredygtighedens navn, må man ind i kampen og huske at tage bh på. De små fine sorte designs i form af skrift og tyndstregede ovale figurer dækker ikke meget, men det design var med til at gøre, at jeg faldt for trøjen. Den er udstyret med de klassiske 3 jersey ryglommer – disse dog dejligt dybe – samt en vandtæt lomme med lynlås, der kan tilgås fra siden af den yderste højre lomme. Heri havde jeg mine nøgler, da den er for lille til min mobiltelefon.

IV SIX6 er fremstillet af slidstærk og naturlig merinould i en sammensætning med polyamid og elastan. Jeg faldt udover nysgerrigheden på, hvad merinould kan i en jersey, også for det flotte retro design, der leder mine tanker hen på 1930’ernes glade sportsstjerner. I den midterste lomme på ryggen af de 3, er der en vandtæt lomme med lynlås. Det er en rar sikkerhed for små genstande, der ellers godt kan ryge med op, når andet tages frem fra lommerne i fuld fart.

Jeg mærkede ingen forskel på mine ture med de to merino jerseys andelen af merinould til trods.

Jeg har ikke tænkt på at bruge merinould på de helt varme dage også. Men det lægges der op til, med de kortærmede trøjer. Og det giver ved nærmere eftertanke selvfølgelig mening, da merinoulden absorberer fugt fra kroppen og fordamper det hurtigt, så jeg også hurtigt kan komme af med varmen og sveden under de varme cykelture. Trøjerne tørrede utroligt hurtigt i vinden på cyklen. Det var rart at tage en pause i en tør trøje – altså uden at behøve at skifte til en. Her var det også en fordel, at merinould har naturlige antibakterielle egenskaber, der modvirker lugt.

Jeg har altid været god til at komme af med varmen og ikke blive mærket for meget af den, selv når det har været meget varmt, så jeg har svært ved at vurdere, om de gør det meget lettere at komme af med varmen end ved brug af de syntetiske jerseys. Og når det er ekstremt varmt, vælger jeg altid at køre ærmeløst, det ekstra blottede hud, gør en kæmpe forskel for mig. Men den medvirker utvivlsomt til en fin regulering af kropstemperaturen, og det er en god fornemmelse at cykle rundt i naturmaterialer – og i lækkert og hurtigtørrende design. En anden fordel er, at på de helt lange cykelture, er én trøje nok både til varmen om dagen og kulden om aftenen og ind i natten.

Jeg prøvede den hvide 100% merinould t-shirt til løb i 23 graders varme for at se, hvordan den regulerede min kropstemperatur der – det virkede fint, og det var let at komme af med varmen. Også da den med sin gennemgående lynlås let kan åbnes op for ekstra udluftning.

Jeg testede SIX6 og IV SIX6 begge i small, og det gik lige, så de måtte for alt i verden ikke krybe. Jeg vaskede dem i vaskemaskinen på et på et mildt uldvaskeprogram, og i en vaskepose. Det har holdt størrelse og form på dem begge. Der er silikonegrip bagpå i bunden af begge trøjer, der sikrer at de ikke kryber op under cykelturen. Ærmerne er trods korte af de længere slags, der går nedover midt på overarmen. Ingen af trøjerne lavede trælse folder, der drillede mod huden. Begge har fuldlængde YKK lynlås, og det gør dem lette at tage på og af. Lynlåsstopperen øverst sikrer lynlåsen ikke generer halsen.

Konklusion

AGU har med sine to merionould jerseys åbnet mine øjne for brug af uld om sommeren også. De leder både fugt og lugt effektivt væk og er således bare behagelige at have på. Det naturlige smyger sig så at sige behageligt til kroppen. De lader mig måske komme lidt bedre af med varmen end de syntetiske jerseys. Det har aldrig været et problem for mig, så jeg har nok sværere ved at vurdere det, end dem, som døjer meget med det. Men sveden lader de mig komme bedre af med, og det er rart – også når jeg bruger den som baselayer om vinteren – for det kommer jeg halt klart til. Deres simple lidt retro agtige design, betyder også noget for mig. Så alt i alt fede all year season jerseys – så måske de trods prisen ikke er så dyre alligevel, når man får gavn af dem året rundt.

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 8
Komfort og pasform 8
Design 9
Pris 7
8
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Trine Balskilde Stoltenborg
Test: JBL Soundgear Sense høretelefoner
Oplev verden med nydelse og klarhed under alle aktiviteter sammen med vellyden...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.