Test: BuzzRack BuzzyBee 2 cykelholder

Cykling handler tit og ofte om at opdage ny ruter og hermed nyde naturen. Derfor kan det være super fedt at have cyklen med på ferie, eller mountainbiken med til nye og uprøvede spor rundt omkring i Danmark og Europa. Personligt har jeg ofte cyklen med på farten, hvis en cykeltur kan passes ind med familiebesøg eller andre arrangementer. Cykelstativer kan købes i mange forskellige afskygninger, hvor de mest “normale” er dem, der er lette at håndtere og ikke fylder særlig meget. Disse stativer er nemme at komme til, men de er rent faktisk ikke lovlige, medmindre man investerer i en lys- og nummerpladebom. 

Her kommer næste model ind i billedet, der også er forholdsvis prisbillig – dette dog afhængigt af mærke. Thule er en rigtig stor spiller på det danske marked, hvorfor man oftest ser deres cykelstativer på landevejene. Ulempen ved deres markedsandel er, at prisen er ret høj og hermed ikke appellerer til alle familier. I den sammenhæng har vi testet et sammenligneligt cykelstativ, der kan erhverves til en noget lavere pris, men har mange af de samme funktioner. 

Specifikationer 

  • Kapacitet – 2 cykler 
  • Passer til almindeligt træk
  • Passer til aftageligt træk
  • Bredde og dybde: 114cm x 56cm
  • Størrelse sammenfoldet: 114 x 59 x 19cm
  • Vægt: 7.8kg
  • Maximal belastning: 30kg
  • Maximal vægt pr cykel: 15kg
  • Integreret lygtebom – nem aftagelig 
  • Lysstik – 7 polet 
  • Lås til lukning 

Design og funktionalitet

BuzzRack BuzzyBee 2 bliver leveret på adressen af Cykelgear.dk. Stativet ankommer i en stor papkasse, hvor hoveddelen af stativet er samlet. Hertil skal man selv i gang med at sammensætte resten. Pakken indeholder selvfølgelig en brugsanvisning, så man kan finde rundt i de forskellige dele, men pakken indeholder også det nødvendige værktøj, der skal til for at få stativet samlet. Alle dele er pakket i forskellige poser, så det er super nemt at gå til. Værktøjet passer til de forskellige dele, der skal fastgøres, så man kan næsten ikke gå galt i byen, hvad angår korrekt montering. 

BuzzRack BuzzyBee 2 er et cykelstativ, der kan bruges til to cykler ad gangen. Begge cykler spændes fast på både for- og baghjul med stofstropper, der afsluttes med et gummistykke og en lukkeanordning. Stropperne føres fra start gennem de plastikholdere, der guider cykelhjulene. Disse plastikholdere kan flyttes, så de kan tilpasses cyklernes størrelse. Herefter føres stroppen rundt om hjulet og strammes til. Stropperne har en god længde, så de kan bruges til stort set alle cykler og hjul, hvilket er afgørende, hvis man kører med højprofil hjul.

Stropperne har flere forskellige funktioner rundt omkring på BuzzyBee 2, da det er selvsamme stropper, der bruges til at fastgøre cyklerne på midten af stativet. Metalbøjlen, der er i midten af stativet, har monteret to gummimembraner, hvor stropperne skal gå gennem. Gummimembranerne sikrer, at cyklerne kan spændes godt fast mod gummiet og man undgår hermed ridser på stellet. Gummimembranerne er flytbare, så de kan placeres alt efter cyklens størrelse. Strop og membran kan være lidt svær at få til at passe i første hug, så man skal lige være lidt opmærksom, når man monterer cyklen, at gummimembranen ikke skrider, så cykel og metal mødes. 

Ekstra-tilbehøret til BuzzyBee er en noget længere rød strop, der kan bruges til at nå hele vejen rundt om to cykler. Stroppen er rigtig fin at bruge, så man er sikker på, at cyklerne er spændt ordentligt fast samt de ikke laver friktion mod hinanden. Den røde strop lukkes på samme måde som de kortere stropper, så den er nem at håndtere – også alene. 

BuzzRack BuzzyBee 2 monteres på bilens træk, og det fungerer med både fast og aftageligt træk. Modsat nummerpladeholder og lygtebom finder man monteringsmekanismen, der består af en stor møtrik med håndtag, en møtrik uden håndtag og selve anordningen, der skal lukke omkring trækket. Den store møtrik med håndtag er den, der skal bruges, når man har indstillet den mindre møtrik til trækket. Montering sker ved at skrue møtrikken helt ud, hvorefter nogle metalstykker laver en paraplyform, der kan gå ned over trækket. Når dette er gjort, er det muligt at stramme håndtaget indtil hele stativet sidder godt fast. Forlader man sin bil med cykelstativet monteret, er det muligt at låse stativet på trækket, så håndtaget ikke kan bruges.

Slutteligt kan man med det tilhørende værktøj stramme stavitet yderligere ved den nederste møtrik. Dette behøver man dog kun gøre én gang, så man ved, at stativet nemt kan på- og afmonteres netop dit træk. 

Såfremt man skal have maksimal belastning (30 kg) på stativet, kan man vælge at justere på møtrikken uden håndtag igen, så man sikrer sig, at det stativet er så fastlåst som overhovedet muligt. Møtrikken er en fint foranstaltning, der giver lidt mere ro i sindet, hvis man ikke er helt sikker på, at man har spændt håndtaget nok med hænderne. Ligeledes er det en fin løsning, hvis man skal have cyklerne med på ferie, hvor man skal køre langt. 

BuzzyBee 2 er et godkendt cykelstativ her i Danmark, hvorfor det har både lygtebom og nummerpladeholder. Netop nummerpladeholdere en det næste, vi vil fokusere på. Stativet bliver produceret og solgt i stort set hele verden, hvorfor nummerpladeholderen har et internationalt islæt. Nummerplader har forskellige størrelser fra land til land, hvorfor det kan være svært at lave en universel løsning – BuzzRack har forsøgt – med blandet held.

Det er muligt at fastgøre nummerpladen med to skruer – en i hver ende – dog er den danske nummerplade for kort til at nå fra den ene skure til den anden. Her i Danmark er man så nødt til at nøjes med at benytte den ene skrue, hvilket fungerer fint, men ikke er helt optimalt, hvis man vil være hundrede procent sikker på, at nummerpladen forbliver på stativet. Det er lidt ærgerligt, men man kan tilkøbe en holder, der kan løse problemet.

Konklusion

BuzzRack BuzzyBee 2 er et rigtig fint cykelstativ, der kan bruges af alt fra familier til licensrytteren. Stativets mange justeringsmuligheder gør, at stort set alle cykler kan passe på stativet, hvorfor man kan have børnecykler, mountainbikes, citybikes eller racercykler på stativet – endda forskellige varianter på samme tid. Yderligere kan stativet nemt og hurtigt på- og afmonteres på anhængertrækket. Det tager lidt længere tid at montere cyklerne på stativet, da stropperne skal flyttes og tilpasses, dog går det hurtigere, når man har prøvet det et par gange. Stativet får lidt hug i forbindelse med nummerpladeholderen, hvilket giver et udslag i karakteren for tilbehør.

BuzzyBee 2 er meget nemt at pakke sammen, og det vejer ikke ret meget, hvorfor det er nemt at håndtere for de fleste. Det er blot metalstangen i midten, der skal foldes sammen, før stativet kan passe ned i de fleste bagagerum – nemt, hvis man for eksempel har stativet med på ferie. 

Alt i alt må vi sige, at BuzzRack producerer cykelstativer, der kan bruges af de fleste. Det er godkendt, nemt at håndtere, stabilt og ikke mindst prisbilligt. Med en vejledende pris på 1599,- ligger stativet allerede i den lave ende, sammenlignet med stativer i samme kaliber med lygtebom og nummerpladeholder.

Pris og tilgængelighed

Funktionalitet 8
Design 9
Tilbehør 8
Pris 9
8.5
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Test: Pirelli Cinturato Velo
Vi må her på redaktionen igen sande, at vi bor i et...
Læs mere
Join the Conversation

2 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.