Test: CamelBak M.U.L.E

CamelBak har et bredt sortiment af produkter indenfor tasker med vandblærer, vandflasker og dertilhørende tilbehør. Kigger man isoleret set på Deres tasker der er designet, eller blot velegnet til, cykling, indsnævres sortimentet til “kun” 22 forskellige modeller, hvor af de fleste af dem fås i et hav af farver. CamelBak har med andre ord et ganske bredt sortiment der dækker mange forskellige behov.

Den model vi her har testet har fået navnet M.U.L.E, det er en mellem-størrelse rygsæk med en forholdsvis stor vandblære der rummer 3 liter væske, altså en taske der er velegnet til de lidt længere ture på MTB hvor man har brug for en del væske, samt at medbringe forskellige ting – hvad der er plads til kommer vi nærmere ind på.

CamelBak har efterhånden fået skabt sig et navn og et brand der er så stærkt at CamelBak i mange sammenhæng bruges om en “rygsæk med vandblære”, uagtet om det så vitterligt er et CamelBak eller et af de komkurrende produkter man er på udkig efter.

Idéen med en CamelBak rygsæk med vandblære er at man altid har væske lige ved hånden, takket være den slange der går fra vandblæren. På slangen sidder et mundstykke som man bider sammen, hvorefter man kan suge væsken op fra vandblæren, når man slipper mundstykket lukkes vandtilførslen og der er intet væskespild. For MTB rytteren giver en CamelBak rygsæk med vandblære enormt meget mening, for det første fordi man kan medbringe mere væske end i én eller to drikkeflasker, derudover bliver drikkeflasker på en MTB ofte fyldt med mudder, småsten og andet skidt og slutteligt har man med en CamelBak rygsæk med vandblære altid væsken lige ved hånden og slipper for væskespild.

Design og funktionalitet

M.U.L.E fås i Danmark i 4 forskellige farver/farvekombinationer, alt fra turkis til den klassiske sorte – så uanset om man er til den farverige eller klassiske, er der en farve der passer. Tasken kan rumme 11 liter oppakning, samt de 3 liter væske i vandblæren, samlet set vejer taske og vandblærer 771 gram uden indhold, hvilket gør det til en ret let taske. Tasken er udført i slidstærkt nylon, der gør den holdbar og nem at rengøre med en våd klud efter en mudret tur på MTB sporet…

På forsiden af M.U.L.E er en mindre lomme, der lukkes med lynlås, indvendigt er den organiseret med endnu mere små lommer og rum for opbevaring af diverse småting – det kunne eksempelvis være multitool, dækjern, lappegrej og hvad man ellers måtte have brug for at have med på farten. Der er også en lille snor med karabinhage på, her kan man eksempelvis placerer sine nøgler til bil og hus, mens man muntre sig på sporet, så ved man hvor de er og skal ikke bruge tid på at lede efter dem. Dernæst finder man en større åben lomme, den er ganske rummelig og er oplagt til en trøje, jakke eller andet som fylder forholdsvis meget, men ikke er nødvendigt at have opbevaret i en lukket lomme.

camelbak-mule-frontlomme

Øverst, umiddelbart over CamelBak logo’et, er endnu en lille lomme der lukkes med lynlås, her kan man opbevare småting der nemt skal kunne findes frem, det kunne eksempelvis være en mobiltelefon, mp3-afspiller eller lign.

camelbak-mule-top-lomme

Det sidste rum er hovedrummet og dermed også det største rum – dette kan åbnes op til langt ned i begge sider og indholdet er dermed nemt at komme til. Dette rum er i fuld “dybde” og er velegnet til opbevaring af de ting der fylder noget, det kunne være ekstra eller skiftetøj, mad, ekstra slanger eller hvad man nu ellers måtte have behov for. Der er ingen mulighed for inddeling i dette rum, så det er meget værdsat at rummet kan åbnes så meget op, da det giver et godt overblik når man skal finde noget frem herfra.

Det sidste rum mod bagsiden er rummet hvor selve vandblæren er placeret, her er kun plads til denne og intet andet, selve vandblæren kommer vi tilbage til.

camelbak-mule-vandblaerer

På forsiden er et par små funktioner man bør ligge mærke til, bl.a. “Helmet Hooks” der gør det muligt at opbevare cykelhjelmen på tasken, nemt og enkelt – det kunne eksempelvis være nyttigt hvis man ikke ønskede at bruge hjelmen til og fra MTB sporet.

camelbak-mule-helmet-hook

Bagsiden af M.U.L.E er i den udførsel der kaldes XV, det er et 4-delt panel der fordeler trykket fra tasken’s vægt og derudover gør de 4 paneler at der er plads til at ryggen kan ånde, da der mellem hver af de 4 paneler er et “hulrum” der fungerer som ventilation. Panelerne former sig efter kroppen og er ret fleksible – specielt for MTB’eren er det afgørende at bagpanelet er fleksibelt, da man ofte skifter stilling.

camelbak-mule-bagpanel

Skulderremmene er tilpas brede og med en let polstring og mesh indvendigt, så varmen og sveden kan passere. På begge skulderremme er en enkelt lille refleks og der går en rem tværs over brystet som lukkes med et spænde. Nederst på tasken er ligeledes en rem som gør det muligt at spænde tasken omkring livet – så er man i hvert fald helt sikker på at tasken bliver hvor den skal.

Tilbage til selve vandblæren, der er af seneste generation hvilket betyder den er både lettere og nemmere at rengøre. Vandblæren har en stor åbning der gør det nemt at fylde blæren med vand, den er ligeledes nem at tage ind og uden af tasken når den skal fyldes og tømmes. Denne udgave af vandblæren har fået en svejsning i midten, i praksis betyder det at vandet er ligeligt fordelt mellem højre/venstre side, hvilket skaber en mere flad blære som fylder mindre, derudover er den udstyret med Quick Link der gør det muligt at montere og afmontere selve slangen med ét klik – perfekt vandblære og slange skal rengøres. Netop rengøringen er også optimeret i denne version, både vha. den aftagelige slange, men også ved at mundtrykket kan åbnes ganske meget, så det er rimelig nemt at få gjort ordentligt rent. Når blæren skal tørre efter brug og evt. rengøring, sidder der 2 arme omkring selve hullet til påfyldning af væske, dem vipper man ganske enkelt ud og de holder blæren “åben” så den tørrer hurtigere og mere effektivt.

I praksis er M.U.L.E nem at justere således den sidder perfekt på ryggen, skulderremme og rem ved bryst og livet kan justeres så de passer til den enkelte og XV bagpanelet fordeler vægten rigtig fint, mens ryggen stadig kan ånde og komme af med varmen. Uanset om man går, står eller cykler, sidder tasken godt til på ryggen og på sporet glemmer man næsten den er – lige bortset fra slangen der stikker frem fra højre skulder og sikre man ikke dehydrerer.  Tasken er så tilpas stor at man har mulighed for både at medbringe det essentielle værktøj og smådele, samt ekstra beklædning – det kunne være en ekstra trøje, en vind eller regnjakke og lign., hvilket er særlig praktisk hvis man er på en lidt længere tur på op til 3 timer.

Rengøring af selve tasken, efter en mudret tur i skoven, kræver blot en våd klud som udgangspunkt – er den virkelig beskidt kan man ligge den i blød i varmt vand med en smule sæbe, skylle den godt med rent vand bagefter og sørge for at lade den tørre godt efterfølgende, dette har jeg dog ikke haft brug for indtil nu.

Rengøring af vandblæren er lidt mere omstændig, og så alligevel ikke. Efter hver brug bør den skylles og hænges til tørre, der kan tilkøbes en krog, så den kan tænges på en stang, det kunne eksempelvis være brusestangen i badeværelset, ellers er det bare at sikre sig at blæren er åben og bliver helt tør, ingen man pakker den væk. De nye, praktiske, arme gør det også hurtigere at få tørret hele vandblæren, da de holder den åben. Selve mundstykket rengøres bedst ved at “vaske” det med varmt vand og skylle godt efter med rent vand. Har man brugt vandblæren til andet end rent vand, det kunne eksempelvis være energidrik eller lign., bør den rengøres med Antidote cleaning kit. Læs mere om Antidote cleaning kit hos Cykelgear.dk)

Specifikationer og materiale

  • Volume: 11 liter + 3 liter væske
  • Vægt : 771 gram (taske og vandblærer)
  • Mål: 45.5 x 20 x 20.5 cm
  • Rygpanel: XV

Konklusion

Efter et par uger med CamelBak M.U.L.E som fast følgesvend på MTB sporet er det svært ikke at blive imponeret, for mit vedkommende ikke så meget i forhold til selve systemet med vandblæren, da jeg kendte dette i forvejen, men fordi CamelBak formår hele tiden at udvikle og optimere et koncept der allerede er ret genialt. I CamelBak M.U.L.E får man en taske der giver rigeligt med plads til alle ens småting, værktøj og reservedele, samt evt. skiftetøj, vind/regnjakke eller lign., derudover plads til 3 liters væske, som er nok til omkring 3 timer på MTB sporet (Man regner normalt med 1 liter væske pr. time) Det der er ret unikt med CamelBak M.U.L.E er at der er plads til en hel del oppakning og væske, men uden at tasken bliver hverken stor eller klodset.

Tasken sidder rigtig godt på ryggen og har man én gang først haft en CamelBak med på sporet – vil man have svært ved at undvære den!

Som en ekstra bonus er der livstidsgaranti på alle CamelBak’s produkter, hvilket også bør vidne om en ualmindelig høj kvalitet – hvilket bestemt også er det indtryk jeg sidder tilbage med efter et par uger med CamelBak M.U.L.E.

Til MTB’eren der har brug for en rygsæk med plads til “lidt af det hele” og op til 3 liters væske til en 3 timer på sporet, kan jeg ikke andet end anbefale CamelBak M.U.L.E på det kraftigste, man får en yderst funktionel rygsæk i flot design, med masser af smarte detaljer og en fremragende pasform så den er rar at bærer i længere tid.

Pris og tilgængelighed

Fås farverne PoppyRed, PirateBlack, PureBlue og LimePunch.
Vejledende pris: 1000,-

Funktionalitet 9
Design 9
Pris 7
8.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Sigr Gotlandsleden Tour Jakke
Fra svenske Sigr har vi i efteråret og vinteren haft lejlighed til...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.