Test: Camelbak M.U.L.E. Frame Pack med 2L væskeblære

Camelbak er verdenskendt for deres populære produkter af drikkedunke, drikkeflasker og rygsække med drikkesystemer til vandring og løb. Men vidste du at de også er gået ind på markedet af bikepacking udstyr? Vi har henover sommeren og efteråret testet deres nye tasker til cyklen og vil løbende fortælle om vores oplevelser med dem.

Design, detaljer & funktionalitet

M.U.L.E frame back er en steltaske som kommer i 2 forskellige størrelser; Large og Small. Large som vi har til test, måler 48 cm i længden, 18 cm i højden og 5 cm i bredden. Den kan lige akkurat klemmes ind på en Canyon Grizzle str small, men det havde måske været mere rigtig at have valgt en taske str. smal som måler 40x18x5cm. Monteret flugter den dog størrelsesmæssigt fint stellets form og jeg oplevede ikke at den påvirkede ikke mine bens bevægelsesfrihed.

Tanken bag tasken er at den er opbygget op omkring Quick Stow™ Bike Reservoir, med tilhørende slange der er monteret så den er let tilgængelig når man er kørende på cyklen. Materialet som tasken er fremstillet af er genbrug sejldug der har fået en PFAS fri imprægnering, så den er både vandtæt og slidstærk. Der er tilhørende 7 velcro stropper til montering på stellet og en smart detalje er at de er flytbare, hvilket sikrer en stabil og sikker opbevaring og forhindrer, at tasken bevæger sig eller rasler under kørslen. Steltasken er let, og vejer kun 240 gram. Det er reflekser på siderne for øget synlighed og sikkerhed.

Tasken har en solid lynlås på begge sider, der gør det hurtigt og nemt at få adgang til indholdet. Højre rum er designet til opbevaring af væskeblæren og med en udgang til slangen, der sikrer den ikke kommer i klemme i lynlåsen. Højre rum har også et net for bedre organisering af de mindre genstande man kan have med sig, hvorimod venstre rum er en stor lomme.

Quick Stow væskeblæren som følger med steltasken har en væskekapacitet på 2 liter. Den er udstyret med en slange, som er lang nok til at placere på styret og i enden af slangen er der et on/off bidemundstykke som derved gør det muligt at drikke uden at stoppe mens man cykler, eller man kan drikke af den når man holder stille via den brede “stow” åbning. På grund af den brede åbning gør det også let at rengøre blæren grundigt, hvilket især er vigtigt for at forlænge dens levetid og sikre hygiejnen, især efter brug af blæren til energidrikke. Blæren er fremstillet af holdbare og BPA/BPS frie materialer og så er den også modstandsdygtig over for diverse smagsoverførsel.

Camelbak i praksis

At montere tasken på stellet er ganske let. Som sagt så er det genialt at kunne flytte rundt på velcro stropperne da alle stel er forskellige. Slangen kommer ud af taskeenden tættest på cockpittet og kan monteres med det medfulgte “slange beslag” på styret. Det er muligt at vende og dreje slangen som man vil. Mit udgangspunkt var at jeg ville kunne klare det med en hånd og det skulle ikke gå ud over sikkerheden på cyklen. På billedet er det vist på en måde, bagsiden ved denne montering var at slangen kom i vejen når jeg skulle stå op og cykle. Der ikke optimalt at ramme slangen med knæet i trådet i stående position, men hen af vejen fandt jeg en god løsning hvor jeg ikke kom i kambolage med slangen (ikke afbilledet).

Jeg testede mit taske-setup på det netop overståede Coast2Coast Gravel Edition. Ideen var at have ca. 1,5 liter vand i væskeblæren, da jeg oplevede, at 2 liter fyldte for meget i tasken. Der var tre depoter undervejs, hvor jeg kunne fylde væskeblæren op. Tidligere har jeg brugt en rygsæk med væskeblære med gode erfaringer, men jeg foretrækker at have min ryg fri, når jeg cykler. Derfor havde jeg store forventninger til at bruge en camel steltaske.

Jeg oplevede dog, at det krævede lidt ekstra kræfter at få vandet til at løbe gennem slangen, især når væskeblæren begyndte at blive tom. Dette skyldes nok, at vandet skal suges op mod tyngdekraften, i modsætning til en rygsæk, hvor vandet lettere løber nedad. Ellers fungerede slangen på styret rigtig godt, da jeg kunne drikke på tidspunkter og på underlag, hvor andre med dunke havde svært ved at få slukket tørsten.

Derimod er erfaringerne med Camelbak M.U.L.E Frame Pack til bikepacking hvor tempoet er mere moderat og jeg har tid til at stoppe op og drikke/fylde virkelige gode. Man kan jo også vælge at droppe drikkeblæren og så har du en meget rummelig steltaske til alle dine andre stumper du har brug for til en overnatningstur.

Konklusion

Mulighederne er mange når snakken kommer på bikepacking udstyr. Jeg syntes det er helt naturligt at Camel melder sig på banen med deres versioner og her med mulighed for integration af væskeblære. Efter at have testet M.U.L.E stel tasken med væskeblæren, under forskellige forhold og terræner, er jeg af den opfattelse at den lever op til mine forventninger for både funktionalitet og holdbarhed, når vi taler bikepacking, men til race er jeg lidt mere i tvivl. Tasken er let at montere og sidder stabilt på cyklen, selv under krævende forhold, og jeg er fan af at have forskellige muligheder for at medbringe væske end de traditionelle 2 dunke på stellet. Samlet set er denne stel taske et fremragende valg til alle der søger en pålidelig og praktisk løsning til deres næste bikepacking eventyr.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1449,-

Funktionalitet 7
Design 8
Montering 9
Pris 7
7.8
Tags fra indlægget
,
Mere fra Troels Balskilde Stoltenborg
Test: Force Virtuoso gravel sko
Tjekkiske Force har lavet en mellemklasse gravel/mtb sko de kalder Virtuoso. Force...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.