Test: Garmin Vivofit wellness-armbånd

Først kom Nike med Deres Fuelband og herefter gik det rimelig stærkt, hvilket betyder at der i øjeblikket der er ret mange forskellige lign. produkter på markedet, de kaldes som regel enten “fitness-armbånd”, “aktivitetstrackere” eller som  dette tilfælde “Wellness armbånd”.

Garmin Vivofit er, ganske kort forklaret, et armbånd der registrerer og monitorerer dine skridt, forbrændte kalorier og dit aktivitetsniveau generelt – vi har testet Garmin Vivofit den seneste måned og nedenfor får du del i Vores erfaringer og oplevelser med Garmin Vivofit.

Unboxing og første indtryk

Garmin Vivofit kommer i en mindre æske, hvor man fra forsiden kan se selve produktet og hvilken farve det er i – det findes pt. i 5 forskellige farver. På emballagen er en ganske kort forklaring af hvad produktet kan, samt en kort introduktion til Connect softwaren.

I æsken finder man:

  • Garmin Vivofit
  • 2 remme, en “stor” og en “lille”
  • USB ANT stick
  • Dokumentation

Se vores unboxing af Garmin Vivofit nedenfor.

Funktionalitet og daglig brug

Garmin Vivofit er på mange måder enormt simpelt, men samtidig rimelig avanceret – det er enkelt at betjene, men samtidig opsamler det en hel del informationer som man efterfølgende har mulighed for at bearbejde via Garmin’s Connect software. Idéen er at man bærer Garmin Vivofit hele tiden, for så at registrerer ens aktivitetsniveau hele dagen og ens søvn om natten – man kan dog sagtens sove uden Garmin Vivofit på håndleddet, hvilket vi kommer tilbage til. Dataen der registreres lagres i Garmin Vivofit’s interne hukommelse og overføres trådløs til enten tablet, mobiltelefon eller PC (Sidstnævnte evt. via den med medfølgende USB ANT stick) til Garmin’s Connect software der ligeledes kan tilgås på alle føromtalte enheder. Der er intet behov for jævnlig opladning af Garmin Vivofit, batteriet har op til 1 års levetid og skal herefter blot skiftes. I pakken får man 2 remme, en stor og en lille rem og skulle man have lyst til at skifte mellem flere forskellige farver og størrelser, kan remmene blot købes løst og man kan skifte efter humør og behov.

garmin-vivofit-on-arm

Første gang Garmin Vivofit tages i brug, skal den lige konfigureres via en PC eksempelvis, opsætningen er lynhurtigt klaret og har man i forvejen en Garmin Connect konto, kan enheden blot tilknyttes hertil. Efterfølgende kan den synkroniseres med alle enheder der er logget på samme bruger på Garmin Connect, naturligvis skal de forskellige enheder dog lige parres én gang via bluetooth.

vivofit-install01

vivofit-install02

Når den første, grundlæggende, konfiguration er overstået, behøver man ikke tænke mere over dette – da skal man blot vælge den rem der passer end bedst (Stor eller lille) og sætte Garmin Vivofit på håndleddet, herefter opsamles data om ens aktivitet automatisk og lagres i/på Garmin Vivofit’s interne hukommelse, indtil man synkroniserer med en eller anden enhed med Garmin Connect (Smartphone, tablet, PC eller lign.) Garmin Vivofit fylder ikke ret meget og kan derfor bruges som både ur og/eller bare som et armbånd sammen med et alm. armbåndsur, det vejer heller ikke ret meget og med den bløde rem er det meget behageligt at bære, også selvom man ikke er normalt bærer armbåndsur. Der er kun én knap og ét lille display på Garmin Vivofit, displayet kan vise forskellig information, inkl. klokkeslæt og kan derfor sagtens erstatte et traditionelt armbåndsur hvis man ønsker det. Derudover kan man også vælge at se data fra den aktuelle dag, antal skridt, ens mål for dagen, om man er foran/bagefter målet, antal km, forbrændte kalorier, klokkeslæt og til sidst dato.

I løbet af dagen registrerer Garmin Vivofit ens aktivitetsniveau og som nævnt før, kan man selv følge med direkte på displayet – hvis man eksempelvis vil se hvor mange skridt man har gået, eller hvor mange kalorier (ca.) man har forbrændt. Har man været inaktiv i ca. 1 time, vil man blive advaret på display, og advarslen forsvinder først når man har rejst sig og har bevæget sig et par minutter, en rigtig god funktion til os med kontorarbejde, da man således påmindes og nærmest tvinges til at forlade sit skrivebord med jævne mellemrum.

garmin-vivofit-on-table-top

Ved 1. opsætning af Garmin Vivofit indtaster man nogle personlige oplysninger og udfra disse estimeres et antal skridt som ens daglige mål, umiddelbart et meget overkommeligt mål da jeg de første dag dage var et godt stykke over mit mål. Men Garmin Vivofit er smartere end det, for hvis man generelt går og/eller bevæger sig mere end ens mål, sættes målet bare lidt højere og sådan fortsætter det rent faktisk. Det fungerer ret fint, for man “presser” sig selv lidt mere og har hele tiden et overkommeligt og opnåelig mål at stræbe efter. Garmin Vivofit opfordrer så at sige til at man hele tiden bevæger sig lidt mere end dagen i forvejen – hvilket jo som udgangspunkt er en positiv ting.

Data’en som lagres i/på Garmin Vivofit synkroniseres nemt med en smartphone, tablet eller PC – blot ved at holde den ene knap på Garmin Vivofit nede, indtil “SYNC” vises i displayet, bruger man en smartphone eller tablet, skal app’en lige åbnes dog. Når først data’en er overført til Garmin Connect, er det nemt at analysere den via app’en til smartphones og tablets, men vil man have det helt store, forkromede overblik, er det Garmin Connect via internettet der skal tilgås fra en PC eller Mac.

Som nævnt tidligere registrerer Garmin Vivofit også ens søvn, men det kræver lidt manuelt arbejde. For at aktivere “søvn-tilstand” skal man holde knappen nede på Garmin Vivofit indtil SLEEP vises i displayet og når man står op skal man så trykke på en knap for at “vække” Garmin Vivofit igen. Det er dog muligt, manuelt, efterfølgende at ændre på sovetiderne, hvis man eksempelvis glemmer at sætte Garmin Vivofit i sleep, eller glemmer at aktivere den igen fra morgenstunden. Via Garmin Connect kan man også vælge hvordan ens søvn har været og om man føler sig træt eller frisk og veludhvilet efter ens søvn.

Garmin Connect universet er omdrejningspunktet og uden dette univers var Garmin Vivofit ikke meget ved, for det er her man får mulighed for at analysere, sammenligne og dele data – ligesom man, hvis man har andre Garmin produkter (Cykel computere eksempelvis), får samlet data både fra ens daglige aktivitet og motion i forhold til løbeture, cykelture eller lign. som man har “tracket” via en Garmin Cykel GPS, et Garmin Pulsur med GPS eller lign. På den måde er al ens “aktivitet” samlet ét enkelt sted.

Nedenfor en række screenshots fra Garmin Connect, tilgået via app til smartphone samt via connect.garmin.com

Connect Android App (Smartphone)

garmin-connect-app-android-03

 

garmin-connect-app-android-01

 

 

Connect via connect.garmin.com (Web-baseret)

garmin-connect-online-05

garmin-connect-online-02

garmin-connect-online-01

Konklusion

Garmin Vivofit er et rigtig fedt produkt, først og fremmest er det pænt og afdæmpet rent designmæssigt og kan derfor bruges til både hverdag og fest – så at sige. Funktionsmæssigt er der ikke rigtig noget at udsætte på Garmin Vivofit, men det var da et ønske at at man ikke manuelt skulle aktivere og deaktivere søvn-tilstanden. Garmin Vivofit er super nemt at bruge og de app’s og værktøjer der stilles til rådighed virker rigtig godt og giver et nemt og hurtigt overblik over ens aktivitetsniveau, ligesom ens mål hele tiden justeres ift. ens historik.

Garmin Vivofit er perfekt til dem der bare gerne vil holde sig igang, men bestemt også dem der gerne vil igang, eller allerede er igang, med en livsstils omlægning med fokus på øget aktivitet, med Garmin Vivofit kan man nemt og enkelt holde øje med udviklingen og er man inaktiv bliver man mindet om det og da Garmin Vivofit sidder på håndleddet er det ikke til at skjule og/eller overse.

Samlet set kan jeg kun give Garmin Vivofit mine bedste anbefalinger!

Pris og tilgængelighed

Set til 828,- hos Pricerunner.dk

Bemærk: Siden denne test har Garmin lanceret Vivofit 2 og senest Vivofit 3 som afløsere til Vivofit 1.

Funktionalitet 8
Design 9
Pris 8
8.3
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Force Lightweight vindjakke
Sidste sommer testede og anmeldte vi 4 forskellige vindjakker i den billigere...
Læs mere
Join the Conversation

21 Kommentarer

  1. says: Sussie Lærke

    Jeg er den lykkelige ejer af et vivosmart hr, og spekulerer nu over, hvordan den registrerer mine skridt, for den tæller også selv om jeg holder armen helt stille. Er det via satelit?

    1. Hej Sussie,

      Jeg er faktisk ikke klar over præcist hvordan den registrerer skridtene, men jeg tænker det er i forhold til bevægelse i et eller andet omfang – jeg har i hvert fald lagt mærke til at det at børste tænder, godt kan give lidt ekstra skridt på kontoen 😉 At den registrerer selvom du ikke bevæger dig, lyder dog lidt besynderligt – for så skulle den jo også “tælle” når du kører bil, bus eller anden transportmiddel og det vil ikke give et retvisende resultat.

      Med venlig hilsen,

      Noel Christensen
      CykelStart.dk

  2. says: Vibeke Steengaard

    Hej.
    Jeg cykler hver dag og cykling er min foretrukne form for motion. Registrerer Garmin vivofit hvor mange km jeg cykler? Eller måler den kun skridt?

    1. Hej Anders,

      Det virker heller ikke til cykling, så det er ganske enkelt derfor 🙂 Se evt. mit svar til Vibeke lige ovenfor.

      Med venlig hilsen,

      Noel Christensen
      CykelStart.dk

  3. says: Lene Jacobsen

    Jeg har lige købt Vivofit 3, men den registrer ikke når jeg cykler, har sat den på cykling

    1. Hej Lene,

      Jeg har ikke testet Vivofit 3 og kan godt se at Garmin skriver;
      “Med Garmin Move bevægelsesdetektoren registrerer vívofit 3 aktivitetstrackeren3 forskellige aktiviteter, såsom gåture, løb, cykling og svømning”

      Jeg kan dog ikke helt gennemskue hvordan den registrerer cykling, andet end tidsmæssigt, da der ikke er GPS eller lign. deri – jeg vil derfor nok anbefale at tage kontakt til Garmin og du må meget gerne dele svaret herinde, så vi alle bliver klogere 🙂

      Med venlig hilsen,

      Noel Christensen
      CykelStart.dk

      1. says: Charlotte

        Jeg har lige talt med support hos Garmin. De kan IKKE anbefale Vivofit 3 til cykling eller andre aktiviteter udover gang og løb. Hvorfor det så fremgår af manualen kunne jeg ikke rigtig få en forklaring på ?

  4. says: Connie

    Jeg har et vivofit. Det tæller skridt når jeg kører med bus og bil, selv om jeg ikke bevæger armen. Det tæller også når jeg strikker, det kan jeg måske forstå da jeg bevæger armen

    1. Hej Connie,

      Sidder du fuldstændig stille, så bør den intet tælle – da den ikke er med GPS. Men selvom man kører bus eller bil, er der en eller anden form for aktivitet, hvorfor den vil tælle enkelte “skridt”. Der er tale om et ret simpelt produkt som reelt set “bare” er en avanceret skridttæller…

      Med venlig hilsen,

      Noel Christensen
      CykelStart.dk

  5. says: Asta

    Jeg synes det er afsindigt svært at trykke på knappen. Hvordan kan det være? Og jeg har også,bemærket at den tæller skridt, når jeg eksempelvis hækler.

    1. Hej Asta,

      Det tør jeg ikke svare på, det plejer at være ret nemt at trykke den ene lille knap ned.

      Uret er ikke mere “intelligent” end det vil tro du bevæger dig, når du hækler eller børster tænder eksempelvis 🙂

      Med venlig hilsen,

      Noel Christensen
      CykelStart.dk

  6. says: Inge

    Registrerer uret kun antal timer man har sovet, eller registreres søvnens kvalitet?
    Jeg har søvnapnø, registrerer uret hvor mange gange og hvor længe man holder op med at trække vejret?
    – viser uret ud over klokken også dato og ugedag ?

  7. Hej Inge,

    Så avanceret er uret desværre ikke, det registrerer ift. “aktivitetsniveau” om natten – en del af søvnen er man ret rolig, andre dele mere urolig.

    Det viser også tid.

    Med venlig hilsen,

    Noel Christensen
    CykelStart.dk

  8. says: Laura

    Vil man kunne bruge uret på foden? – da jeg arbejder som sygeplejerske og derfor ikke må have det på håndleddet ☺️

    1. Hej Laura,

      Rigtig godt spørgsmål, som jeg desværre ikke har svaret på. Jeg tænker det må give nogenlunde det samme om det sidder det ene eller andet sted, problemet kan måske være str. på remmen?

      Måske nogle andre har erfaring med dette?

      Med venlig hilsen,

      Noel Christensen
      CykelStart.dk

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.