Test: Hyperice Normatec 2.0 Restitutionsben

Den seneste måned har vi haft et sæt restitutionsben til test fra Hyperice. Hyperice producerer efterhånden en lang række produkter, der skal være med til at give en bedre restitution, så man er mere frisk til morgendagens træning. Herunder har Hyperice haft stor succes med deres Hypervolts, der er små massagepistoler, som er lette at have med på farten. I denne ombæring har vi haft benene igennem en lidt anden, og lidt mere omstændig proces. Vi har nemlig testet Hyperices Normatec 2.0, der er en af deres førende modeller og har hele 5 zoner til hvert ben. 

Hyperice er et svensk firma, der går all in på restitution og muligheden for at præstere bedst muligt, når det gælder. De producerer selvsagt de restitionsben, som vi har testet, men også en lang række andre produkter i forskellige prisklasser, der skal hjælpe dig til at så helt skarp til næste dags træning. Udover restitutionsben og massagepistoler, producerer Hyperice også varmemassage med Venom, is-kompression med Hyperice og vibration med Vyper.

Specifikationer og indhold

  • Normatec 2.0 kontrolpanel
  • 2 ben med 2×5 kamre 
  • Slanger til forbinding af enheder 
  • Strømforsyning 
  • 7 intensitetsniveauer 
  • Mulighed for zoneboost 
  • Bluetooth og App 
  • Forstærket holdbarhed 
  • 2 års garanti på alle komponenter

Funktionalitet og design 

Som det ses i indledningen har Normatec 2.0 hele 5 luftkamre i hvert ben, hvilket gør, at de omslutter hele benet og giver størst mulig kompression til hele benet. Det sidste kammer sidder helt oppe i lysken, så man også har mulighed for at få kompression helt oppe i toppen af lårene – dog ikke helt oppe omkring ballerne.

De 5 kamre kan alle bruges på forskellig vis, hvor det er muligt at justere på mængden af kompression. Kompressionen spænder fra niveau 1 til niveau 7, hvor 1 er det laveste og 7 det “hårdeste” niveau. Det 7. niveau er altså det niveau, hvor der er allermest kompression i støvlerne, og jeg må indrømme, at der bestemt er kompression på, når man er på syvende niveau. Hermed er det ikke sagt, at der ikke er kompression, når man er på de lavere niveauer, men der er virkelig smæk på, når man får skruet helt op for styrken. 

Kontrolpanelet er hele omdrejningspunktet for restitutionsstøvlerne, der er koblet til panelet via to slanger. De slanger, der forbinder enhederne, er produceret i et kraftigt materiale, der er afsluttet med en elastisk gummibelægning, der gør slangerne smidige og holdbare. I enderne af slangerne sidder et meget stort stik, der går ind i kontrolpanelet, så det hele slutter tæt og luften kan vandre fra panelet til støvlerne. Enheden larmer en lille smule, men ikke mere, end man sagtens kan se TV eller snakke i mens.

I praksis fungerer benene sammen med kontrolpanelet, men kan også tilkobles telefonen via bluetooth, hvilket gør, at man kan bruge Normatec app’en, der kan indsamle den data, der kommer ud af sessionen. Hertil kan man bruge nogle af de data og se, hvilke sessioner, man har været igennem og herefter vælge efter, hvilke man finder bedst. Normatec app’en er altså en ekstra feature, som man kan nørde lidt med, men personlig har jeg mest brugt selve enhed og støvler sammen.

1000 kroners spørgsmålet er selvfølgelig, om man får en markant effekt af restitutionsstøvlerne, og jeg vil sige det sådan, at det er super svært at måle 100%. Personligt har jeg brugt støvlerne rigtig meget i den 4 ugers periode, vi har haft dem til test. Her har jeg brugt dem både inden træning og konkurrence, hvor jeg typisk har haft støvlerne monteret 20-40 minutter aftenen før træning eller konkurrence. Som sagt, så er det super svært at måle 100%, men det tryk, der skabes af støvlerne, giver en øget blodcirkulation og hermed skal give en bedre restitution. Følelsen er bestemt, at benene bliver varme og møre, så de føles lidt brugt, når man er færdig med session. Hertil er det muligt at give bestemte områder et ekstra fokus. Det kan for eksempel være, at man har brug for ekstra tryk og restitution til lægmusklerne. Den ekstra opmærksomhed sker via længere og anderledes tryk på den valgte zone.

Konklusion 

Jeg har som sagt brugt Normatec 2.0 rigtig meget i testperioden, hvor jeg har haft fornemmelsen af en god kompression, men har haft svært ved at måle på den reelle restitution. Støvlerne giver helt sikkert en øget varme og blodtilstrømning, der gør, at fokus bliver rettet mod benene, dog har jeg ikke kunne mærke den helt store forandring ifht mine normale udstrækningsøvelser, som jeg udfører hver aften. Støvlerne og restitution-midlerne er selvfølgelig gennemtestet og man forventer, at de har en effekt på restitutionen, men jeg vil lade være op til den enkelte, om de er en investering værd.

Hertil vil jeg anbefale, at man forsøger sig med traditionel udstræk, eller forsøger at prøve støvlerne, inden man går ud og investerer i et sæt. Personligt synes jeg, at det er en stor investering, hvis man ikke er helt sikker på den givne effekt, eller hvor meget man vil få dem brugt i praksis. Det er klart, at det måske har større effekt, hvis man går fra slet ikke at lave udstræk til at bruge støvlerne. Vurderingen skal ses i lyset af den værdi, som sættet kan bringe rytteren – der er altså ikke en finger at sætte på design, holdbarhed eller kvalitet.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 7.999,-

OBS. Rygsækken er et tilkøb og følger ikke med sættet.

Funktionalitet 8
Virkning 7
Brugervenlighed 8
Pris 6
7.3
Mere fra Mathias Busk Sælgen
Guide: Cykelferie på Mallorca
Corona-pandemien er nu ved at være ovre, hvorfor vi nu kan bringe...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.