Nok engang har vi haft fingrene i en cykelcomputer fra iGPSport. Vi har tidligere testet iGS520 og iGS10S. To cykelcomputere i hver sin ende af prisskalaen, så nu har vi taget fat i en cykelcomputer, der lægger sig mellem de to – både prismæssigt og funktionsmæssigt. I denne omgang har vi testet iGS320, der har en bedre skærm end iGS10S samt lidt flere funktioner.
Udvalgte specifikationer
- Op til 72 timers batteritid
- 2,4 tommer skærm
- Bluetooth 5.0
- GPS med kombinationen GPS+BEIDOU+GLONASS+
- ANT+ funktioner til kadence, speed mm
- 20 datafelter
- 21 forskellige slags data
Hvad får du med i pakken?
- iGS320 Cykelcomputer
- Monteringsbeslag med o-ringe
- USB-C kabel til opladning
- Guide til opsætning
- iGSSport App – gratis til Andriod og Apple
Design og funktionalitet
Ved første øjekast, kan iGS320 godt ligne mange af de andre cykelcomputere fra iGPSport, da denne model produceret i helt helt sort, der kun afbrydes af iGS-logoet, der er at finde på toppen af computeren. Selvom iGS320 umiddelbart ligner de andre, er der alligevel en del forskelle. iGS320 er mere firkantet og kantet, end de to andre, vi har haft til test, og designet virker til at have fået et lille nøk op – specielt i forhold til iGS10S. Den er egentlig bare pæn og “ren” i designet.
Som vi efterhånden kender det fra iGPSport, finder man kun to funktionsknapper på enheden, der tæller en tænd/sluk knap, og en knap, der gør det muligt at skifte mellem de 3 sider, der findes på iGS320. Tænd/sluk knappen en ligeledes knappen, der skal bruges, når man vil starte eller stoppe tid og GPS – det er næsten så simpelt, som det kan blive.
Til forskel fra iGS10S har denne cykelcomputer en række forskellige funktioner, der gør det lidt lettere at komme rundt og indsamle data, hvis man vil analysere på denne efterfølgende. iGS320 har simpel navigation, hvilket betyder, at man kan overføre en rute, der så kan navigeres til via et af datafelterne (øverst til højre). Navigationen er som sagt simpel, men den fungerer, så man slipper for at være usikker på, om man kommer det rigtige sted hen. Ruterne kan laves i iGPSports app, som vi tidligere har nævnt i forbindelse med testen af iGS520.
Endvidere indeholder iGS320 funktioner som: Højde, hældning og stigningshøjde, så man har mulighed for at se, hvor mange højdemeter, man passerer undervejs. Personligt synes jeg, at disse ekstra funktioner er rigtig fede, så man har lidt flere data at se på, når man kommer hjem.
Konklusion
Igen må jeg sige, at jeg er lidt på røven over, hvor meget cykelcomputer og nørderi, man kan få for små 600 kroner. iGPSport leverer igen en cykelcomputer, der har nogle super fine funktioner i et klassisk design, der er til at betale for de fleste. Yderligere er de konsekvente med deres system, der vitterligt starter på få sekunder, så man ikke skal stå og vente på at komme afsted. Det er en meget lille ting, men noget de andre kunne lære lidt af.
Brugervenligheden er endnu engang uovertruffen, og det er super nemt at navigere rundt på computeren. Hertil er det nemt at finde videoer på YouTube.com, hvor man hurtigt kan blive introduceret til computeren.
Bestemt et kig værd, hvis man er ny i cykling, eller ønsker en cykelcomputer, der ikke er produceret af hverken Garmin eller Wahoo, og ej heller koster en mindre formue. Ønsker man at bruge watt, skal man dog kigge efter de lidt dyrere modeller som iGS520.
Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 599,-
- Køb IGPSport iGS320