Test: MilKiT – Tubeless Tool

Til denne test har vi fået fat i et helt nyt produkt til folket der kører Tubless, og det vi skal teste denne gang er MilKiT Booster, ventiler og tubeless væske, alt sammen fra det schweiziske firma MilKiT. Ideen til MilKiT kom fra en mountainbike-tur i USA. Et fladt slangeløst dæk på grund af indtørret tubeless væske. Et problem, som tubeless folket formentlig kender.

Produktudviklingsingeniøren og den entusiastiske mountainbiker Cius Kobler var træt af unødige stop på sine ture af denne art og besluttede at gøre noget ved det – i de følgende måneder udviklede han milKit.

Jeg er spændt på at få det testet og se om det virkelig fungerer.

MilKiT Booster Large

Hvad følger med i pakken:

  • 0,75L aluminium drikkeflaske
  • Forstærkerhoved til at pumpe dæk med.
  • flaske lukning hvis den skal bruges som drikkeflaske
  • beskyttelsespose til boosterhoved

MilKiT boosteren er super praktisk at have med på tur eller have stående derhjemme i værkstedet. Den kan bruges til at pumpe dine tubeless dæk og få dem til at sidde på fælgen. Nogen gange kan det være rigtig sværet med en almindelig fodpumpe at få dækket til at hoppe ud og sidde ordentlig på fælgen.

Denne tubeless booster pumpes op med en hvilken som helst pumpe, der kan pumpe racerventiler, Jeg vil dog klart anbefale en fodpumpe, da det tager en del tid med en lille pumpe. Boosteren kan holde til at blive blæst op til 11bar, hvorefter den sættes på ventilen på hjulet og kapow så er der luft i dækket.

Den virker med racerventiler enten med eller uden ventilkeglen monteret.
Herefter sørger den for at give en stor mængde luft på kort tid og dermed er det lettere at få dækket til at sætte sig ordentligt på fælgen. Hvis dækket skal springe ud er det klart bedst uden ventil kegle monteret.

Hvis man kører med rygsæk er den super let at at have med. Den vejer næsten det samme som en pumpe eller CO2 patroner, og så kan den genanvendes, hvis man skal tænke lidt på miljøet.

Boosteren kan også bruges som drikkeflaske. Der medfølger et rigtigt låg til den, så man kan bruge den på sine ture som drikkeflaske. Dette er en smart mulighed. Nedenfor ses videoen fra MilKiT.

MilKiT COMPACT 45

Hvad følger med i pakken:

  • 2 stk. 45 mm milKit-ventiler
  • Måle- og påfyldningssprøjte
  • Ventilhjerteværktøj
  • MilKit klistermærker til fælg

Sættet fra MilKiT med 2 stk. 45mm racerventiler.
Med dette sæt er det nu endnu nemmere at fylde tubeless væske i dine dæk.
Ventilerne bliver ej heller tilstoppede af væsken da de er lavet med en selvlukkende gummiflap på indersiden, som holder tubeless væsken ude af ventilen.

Sprøjten med den tynde gummislange indsættes i ventilen og gennem gummiflappen, hvorefter tubeless væsken kan sprøjtes i dækket.
Dette gør det også nemt, at se hvor meget væske du har tilbage i dækket, da det kan suges op i sprøjten med systemet.

Vil dog anbefale at man følger brugsvejledningen, så man ikke ender med 50ml væske ud over hele bordet, fordi jeg havde glemt at lukke for drejeventilen inden jeg trykkede slangen igennem ventilen. Det er noget være svineri 😉

MilKiT Tubeless væske 500 ML

  • 500 ml MilKiT Tubeless væske

MilKiT Tubeless væske er lavet på syntetisk latex opblandet med små fibrer, da den er lavet af syntetisk latex, betyder det ingen ammoniak eller kemisk aggressive ingredienser. Så lugter væsken heller ikke så aggesivt som mange andre tubeless væsker. Det betyder samtidig og at det ikke angriber fælge, dæk eller hænder. Man oplever tit at nipler faktisk tærrer op hvis de har været i berøring med tubeless væske. Vil dog sig at denne test ikke har været lang nok til at få dette bekræftet.

MilKiT virker med både mountainbikedæk og racerdæk, hvilket betyder at væsken kan bruges med både højt og lavt dæktryk, og forsegler hurtigt huller på op til 6mm.
Væsken holder sig flydende i lang tid og laver ikke klumper inde i dækket, hvis det skulle tørrer lidt op.
Virker fra -20 grader til +50 grader. Jeg har tidligere vintre haft problemer med andre tubeless væsker at det simpelthen blev frossen, men når det virker ned til -20 grader bliver det da slet ikke noget problem med de milde vintre vi efterhånder har her i DK.

Konklusion

MilKiT produkterne er uden tvivl blevet en af favoriterne hos undertegnede og en værdig konkurrent, til alle andre eller i hvert fald et alternativ til Stans Notube efter min personlige mening, hvis man gerne vil undgå at skulle montere slange ude på sporet. Jeg har rullet 2-300km med denne væske, og jeg har ikke opdaget at jeg har været punkteret endnu. Så umiddelbart virker det til at spille maks. Men vil opdatere artiklen hvis det skulle ændre sig.

Ventilerne er super smarte da de ikke stopper til med snask fordi de har de der gummiflapper i bunden så tubeless væsken ikke kommer op og sætter sig i ventilen. Derudover er det bare super nemt at tjekke væskens stand og efterfylde. Det er super smart.

Selve boosteren virker også super godt. Den kan dog drille lidt med at få dækket til at hoppe ud hvis man bruger den med ventilkeglen i, da jeg tror der ikke komme helt nok luft igennem. Men uden keglen i, kan den sagtens få dækket til at hoppe ud og slutte tæt på fælgen. Super smart og nemt. Derudover er det super smart man kan bruge den som vandflaske, da der følger et låg med.

Pris og tilgængelighed

MilKiT Booster: 399,-
MilKiT Compact sæt med 45mm ventiler: 449,-
MilKiT Tubeless væske 1000ml: 299,-

Funktionalitet 10
Design 10
Pris 9
9.7
Tags fra indlægget
,
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: Tripeak keramiske pulleyhjul specielt til MTB
Keramiske lejer bliver mere og mere in. Flere og flere motionister kræser...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.