Test: Muc-Off Mobile Pressure Washer

Før sommeren lancerede Muc-Off deres nye mobile trykvasker, der ganske enkelt bare har fået navnet Mobile Pressure Washer. Der har dog været rift om enhederne, så det er først lykkedes os at få fingre i testeksemplar her over sommeren hvor vi har haft lejlighed til at teste den i praksis de sidste måneder

Som navnet antyder er den mobil, altså kan den bruges på farten uden behov for vand eller strøm – den har nemlig både indbygget vandtank og et udskifteligt batteri som man kender det fra håndværktøj.

Hvad er der i kassen?

Muc-Off Mobile Pressure Washer fås i flere forskellige bundles, men her tager vi udgangspunkt i den såkaldte “Starter Bundle” hvor der er alt det essentielle med fra start.

  • Muc-Off Mobile Pressure Washer
  • 40V batteri plus oplader
  • Greb/håndtag
  • 3 forskellige lanser (Universal, cykel samt motorcykel specifik, forlænger samt en “snow foam” lanse
  • 5 m. slange
  • Vejledninger
  • Muc-Off Nano Tech Cleaner 1L

Design og teknik

Muc-Off Mobile Pressure Washer fylder lidt i landskabet, men det forklares ved at den har en indbygget vandtank der rummer 20 liter. Vandet fyldes nemt i fra toppen af trykvaskeren ved at åbne låget og når den ikke er i brug kan vandtanken passende bruges til opbevaring af alt grejet.

Underneden er der hjul den den er nem at skubbe rundt og der er et foldbart håndtag som er praktisk når den skal flyttes rundt.

På selve trykvaskeren er et lille betjeningpanel hvor man kan tænde og slukke for den, ligesom man kan vælge “eco” eller standard funktion, eco er med knap så meget tryk (35 bar) men længere batteritid og “standard” er fuld knald (45 bar) men kortere batteritid. Enheden drives af en 40V batteri der ligner det man finder på håndværktøj, det betyder at man i teorien kan have flere batterier klar, hvis man ikke kan vente de 3-4 timer det tager at lade det op. Batteritiden er angivet til ca. 15 minutter i standard mode og 24 minutter i eco og det stemmer meget godt overens med mine egne erfaringer.

Motoren er på 500W og det giver et maksimalt tryk på 65 bar ved peak og et forbrug på op til 4 liter vand i minuttet. Den er IPX5 certificeret for at tåle vandsprøjt – så man kan trygt bruge den i al slags vejr og man behøver ikke være bekymret for at sprøjte vand på den.

Selve slangen er på 5 meter, hvilket giver en god arbejdsradius til cykelvask – her savner jeg i hvert fald ikke en længere slange, jeg kan nemt komme omkring cyklen, uden at skulle rykke på trykvaskeren undervejs.

Mobile Pressure Washer i praksis

Muc-Off Mobile Pressure Washer er overraskende nem at bruge, man skal blot finde den lanse der passer bedst til opgaver, montere slange og klikke håndtag + lanse på. Herefter skal batteriet sættes i, tanken fyldes med vand og man er klar til at gå i krig med rengøringen.

Det er nemt at udskifte lansen – også under brug, da den klikkes af/på som man kender det fra højtryksrenseren til hjemmet. Som nævnt indledningsvis er der 3 lanser med, en universallanse hvor spredningen af vandstrålen kan justeres, én specifik til cykler og én specifik til motorcykler. Derudover en “snow foam” lanse hvor man kan skrue en dunk af Muc-Off’s Snow Foam på, så man kan skumme cyklen ind, ligesom man kender det fra vask af biler. Man kan også bruge den almindelige Nano Tech Cleaner, den vil dog bare ikke give lige så tyk skum…

Når jeg vasker cykel er jeg måske nok lidt mere grundig end gennemsnittet, så jeg har starter med at skumme cyklen ind med Muc-Off’s Snow Foam. Idéen er at lade det sidde et par minutter, for at opløse/løsne snavset, så det nemt kan skylles af, således undgår man at trækker skidt og snavs rundt på rammen når man begynder på den manuelle vask. Efter den er skummet ind og det værste snavs er skyllet af – via universal eller den cykelspecifikke lanse, kan man enten skumme cyklen ind igen og bruge svamp/børste eller lign. til at vaske cyklen med. Her det det vigtigt at komme ind i alle krogene, så et godt udvalg af forskellige børster og lign. er efter min mening essentielt.

Sidste step, efter “håndvasken” er en afskylning med enten universal eller den cykelspecifikke lanse igen og så skal cyklen bare tørres med en microfiberklud eller håndklæde og evt. smøres.

Men hvorfor skal man overhovedet vælge en trykvasker specifikt til cykelbrug og hvorfor lige denne Mobile Pressure Washer fra Muc-Off? Først og fremmest så er trykket lavere, simpelthen for at beskytte grejet og sikre at fedt og lign. ikke skylles ud af dine lejer. En højtryksrenser er effektiv, men alt for kraftig til brug på en cykel og den bør derfor kun bruges med stor forsigtighed.

Derudover får du her cykelspecifikke lanser, lavet til effektiv rengøring af cyklen – på skånsom vis, samt mulighed for at “skumme” cyklen ind ved at skrue dunken direkte på Foam lansen.

Med udskifteligt (genopladeligt)batteri er man også helt fri af ledninger og med en tank på 20 liter gør det heller ikke noget man er langt væk fra vandhanen. Udover at være praktisk derhjemme, så er den helt oplagt til ferie eller ture hvor man gerne vil have skyllet/vasket cyklen undervejs, uanset om det så er for at smide den på cykelholderen og køre hjem, eller det er fordi man er afsted på en længere ferie uden mulighed for at vaske der hvor man befinder sig.

Batteritiden på ca. 15 minutter passer til (grundig) vask af ca. 2 cykler for mig og de 20 liter vand bruger jeg på én cykel – men igen, det er ved en grundig vask og ikke blot en hurtig skyller. Er man på farten kan man jo forholdsvis nemt have en eller flere dunke vand med, så tanken kan fyldes op hvis men er ude steder hvor der ikke er adgang til vand. Skulle man fristes til at bruge (rent)vand fra en sø eller lign., så er dette en mulighed, da der er indbygget vandfilter i tanken, man bør dog ikke bruge saltvand da det over tid kan skabe korrosion.

Konklusion

Mobile Pressure Washer er et produkt der har en del anvendelsesmuligheder og jeg ser flere situationer hvor den så absolut har sin berettigelse. Udover at være super praktisk derhjemme da man er uafhængig af både placering af udendørs vandhane og stikkontakter, så løser den et problem for dem der bor i lejlighed og måske ikke rigtig har adgang til hverken vand eller strøm i gården eller hvor de ville kunne vaske cyklen. Samtidig er den praktisk at have med i bilen til cykelløb eller arrangementer hvor man bagefter skal have cyklen på cykelholderen eller måske endda ind i bilen, både for at beskytte bilen – men også cyklens ramme mod de ridser som snavset kan give…. Er man på en længere ferie eller cykeltur over flere dage, kan det også være praktisk at kunne skylle/vaske cyklen/cyklerne undervejs, uden at skulle være afhængig af en udendørs vandhane, adgang til strøm og lign.

Med en pris på ca. 2000,- for et Starter Bundle er det en lidt større investering, men for dem der har behovet og kan se værdien i mobiliteten, så synes jeg faktisk ikke prisen er urimelig!

Det eneste jeg måske savner eller ønsker anerledes, var at selve lansen ikke var så lang – personligt foretrækker jeg pistolgreb som også fås til normale højtryksrensere. Det betyder man kommer lidt tættere på cyklen, men gør så også at man ikke skal “svinge rundt” med en lang lanse.

Pris og tilgængelighed

Fås i flere forskellige bundles til priser fra ca. 2000,-

Funktionalitet 8
Brugervenlighed 9
Design 8
Pris 7
8
Mere fra Noel Juul Christensen
Nyhed: Assos XC-serie
Assos kender de fleste nok for deres lækre cykeltøj der er i...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.