Test: Osprey Syncro 12

Osprey har lige lanceret nogle nye modeller af tasker. Vi har i denne omgang været heldige at få tilsendt den nye Syncro 12 her sidst på sommeren inden de blev lanceret så vi kunne være de første til at teste dem.

Osprey har eksisteret siden 1974 og de tasker som de producerer er primært rettet mod outdoor-folket. Osprey’s kerne-område er tasker og rygsække. I Danmark er Osprey ikke så kendt for deres MTB rygsække endnu, men er helt sikkert på at det kommer, da de generelt laver nogle fede tasker og samtidig kæler for deltaljerne.

Design og features

Osprey Syncro 12 ligner på ydersiden mange andre outdoor tasker. Men når man kigger nærmere så vælter der frem med fede detaljer der retter sig mod cykelrytteren.

Noget af det nye som Osprey har udviklet på denne nye taske er ventilationen og den del sidder op af ryggen, som de kalder AirSpeed™.

Ryggen fungere på en sådan måde at der i tasken er lavet med noget de kalder en LightWire ™ -ramme, der tager ventilation til det næste niveau. Det betyder at der er et stort luftrum hvor tasken ligger op af rygge for at fremme maksimal luftmængde langs ryggen. Det er fantastisk at kører med. Den sved man normalt har på ryggen er væk med dette system.
Tasken hænger selvfølgeligt ikke frit, der er et luftigt mesh spændt rundt om den ramme som er i tasken, så den hele tiden holdes fra ryggen så man altid har det luftrum.

Skulderremmene er med let polstring og en god mesh – for god ventilation. Begge skulderremme er der nogle små elastikker som kan holde slangen fra blæren i tasken. Tasken er samtidig forberedt til drikkeblære, det betyder at der på brystspændet en magnet holder som kan holde mundstykket på plads, så man altid ved hvor drikketuden er. Ved livet er endnu et bælte, der holder tasken tæt ind til livet.

Syncro 12 er med den røde farve lidt frisk, personligt fortrækker jeg selv lidt farver så der er rød ikke af vejen. Syncro 12 kan også fåes i mørkblå og sort, men til mountainbike i skoven er rød ikke den mest praktiske i forhold til rengøring. På tasken er der flere reflekser, så man bliver set af bilerne som kommer bagfra. Den yderste del af tasken fungere som form for netlomme hvor man kan opbevare sin regnjakke eller løse ærmer/ben når man er afsted. Ved samme lomme er der også mulighed for at sætte en baglygte fast så man har en lygte bagerst på tasken.

Øverst kan cykelhjelmen fastgøres på en nem og hurtig måde via Osprey’s såkaldt “LidLock” – kan ses ovenfor og nedenfor.

I bunden er tasken har Osprey gemt et regn cover i gul med reflekser på så du nemt bliver set i trafikken samtidig med at din taske ikke bliver gennemblødt på de rigtig våde dage, eller hvis du bruger den som pendlertaske.

Syncro 12 tasken er bygget op af 3 rum. Det bagerste rum er som i mange andre rygsække forberedt til en 3 liters drikkeblære, selve blæren er ikke med i tasken, men kan tilkøbes. Så han man det store rum, hvor der er plads til alle de ting man har behov for under en af de længere ture. Til sidst er den yderste lomme, hvor man har sit værktøj, slanger, pumpe, energi, nøgler og hvad man nu skal have fat i hvis det skal gå lidt hurtigt.
Selve tasken har en rigtig god størrelse, og er ikke for lille til dagsturer, hvor man for eksempel er på mountainbike ferie med MTB-Travels ved Martin Nørris. Jeg vil dog sig at hvis den skal bruges til korte ture hvor man ikke har behov for så meget grej, er den en smule for stor.

Øverst i tasken er der et vandtæt rum, hvor man kan opbevare sin smartphone, solbriller eller gps hvis det er nødvendigt.

Konklusion

Syncro 12 er en rygsæk der er utrolig behagelig at cykle med. Man mærker mildest talt ikke man har den på. Når man holder kæden stram ud af gennem skoven. Ved denne taske får man ikke en svedig ryg som man tit får ved andre andre tasker. Det har jeg ikke oplevet med denne taske endnu, men har selvfølgelig heller ikke cyklet med den på en af de varmeste sommerdage da vi meget sjældent har sommer i DK lige bortset fra sommeren 2018.

Tasken er også forberedt med Osprey’s kendte magnet holder så mundstykket kan sidde fast og ikke flagre rundt som man tit oplever ved andre tasker. Når det går ned af og stærkt har jeg før oplevet at man har svært ved at fange mundstykket, hvis man ønsker at kører med drikkeblære.
Denne rygsæk sidder tæt til kroppen, man oplever ikke at den hopper rundt på ryggen, hvilket er rart nar man bruger den til mountainbike og kører meget singletrack hvor man tit hopper rundt på cyklen eller bare kører mtb spor.

Jeg er personligt helt vild med alle de detaljer der er i denne taske, jo mere man bruger tasken jo mere finder man ud af hvorfor der er lavet alle mulige små detaljer.

Jeg har brugt den rigtig meget hvor jeg skulle på sporet med børnene, da man tit skal have ekstra trøjer/handsker og huer med. Så når der skal lidt oppakning med så er det helt klart en Syncro jeg smider på ryggen. Den har alt det jeg kunne forestille mig. Så er det fedt at den er forberedt til drikkeblære. Jeg bruger sjældent blære da jeg mest bruger dunke. Men når jeg drager afsted til Harzen til sommer så er det denne taske jeg har på ryggen, den kan varmt anbefales.

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 800,-

Funktionalitet 9
Design 9
Pris 10
9.3
Tags fra indlægget
,
Mere fra Troels Ennemark Høiriis
Test: Abus Montrailer ACE MIPS cykelhjelm
Tyske ABUS kender mange fra diverse låse, samt almindelige hjelme til børn...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.