Det er ikke længe siden, vi havde fingrene en taske fra Osprey, men nu er vi klar med endnu en test af det velkendte rygsækmærke. Vi har denne gang fat i en noget mindre rygsæk på 15 liter, der til forveksling ligner den tidligere testede Osprey Escapist 25. Osprey er kendt for at levere varen, når det gælder udstyr til diverse udendørsaktiviteter, hvilket også er tilfældet her. Syncro 15 er en mellemstørrelse rygsæk, der også fås i 10 og 20 liter. Herudover kan man vælge i mellem tre markante farver; limegrøn, lyseblå og sort – vi har testet den sorte udgave.
Design og funktioner
Denne gang har vi fat i en rygsæk, der til forveksling ligner den tidligere testet Escapist rygsæk, men der er dog visse forskelle, der er værd at tage højde for, inden man skal beslutte sig for et køb. Syncro er næsten opbygget på samme måde, hvor den har et stort hovedrum, et noget mindre rum og et helt lille rum, der kan bruges til solbriller eller telefon. Syncro 15 er en del mindre og har hermed ikke et rum, hvor der er plads til sko eller vådt tøj, men ønsker man heller ikke dette, er denne rygsæk noget nær en fuldblods erstatning for Escapist 25. Nu skal denne test ikke blive til en sammenligning af de to rygsække, men det er væsentligt at have begge i tankerne, hvis man vil finde den bedste cykelrygsæk.
Syncro 15 har en rigtig fin rummelighed, hvor man snildt kan have både et par sko og et helt sæt tøj, hvorfor den kan henvende sig til cykelpendleren. Ligeledes er der mulighed for at adskille tingene, så man eventuelt har værktøj, slanger og lygter i et rum, mens man har tøj eller andre vigtige ting i det store hovedrum. Dette er rigtig rart, så man altid har styr på, hvor tingene er, og man behøver ikke at lede efter dem i 100 år, hvilket kan være tilfældet, når man opbevarer alle ting i det samme rum. Hovedrummet er egentlig blot et stort rum, hvor der lavet en lille lomme, der følger ryggen – her er er der er plads til en vandblære. Vandblæreren er hermed fastgjort i hovedrummet, så den ikke flyver rundt under cykelturen. Herudover er der lavet en lille udgang i toppen af hovedrummet, hvor man kan få selve drikketuden ud af.
Hvis man gennemgår rygsækken mere slavisk, finder man mange af de ting, Osprey er kendt for. Syncro er selvfølgelig udstyret med den velkendte lidlock, der næsten er en fast bestanddel af Ospreys rygsække – man kan vel kalde det en slags varemærke. Lidlocken er beregnet til at fastgøre diverse cykelhjelme, så man ikke behøver at slæbe rundt på den, eller have den til at hænge på selve cyklen. Lidlocken er placeret, så man stadig kan få adgang til hovedrummet uden at tage cykelhjelmen af, hvilket gør det noget nemmere at tranportere den netop her. Udover lidlocken, er rygsækken også udstyret med en masse spænder og stropper, der kan gøre rygsækken enten mere kompakt, eller fuldt udspændt, så man kan udnytte rygsækkens fulde litertal. Stropperne er rigtig nemme at justere, så man for den helt rigtige form, der passer til dagens indhold. Den sidste ting, der er indbygget i rygsækken, er Ospreys regnslag. På Syncro er regnslaget lavet præcist til rygsækken, så det næsten er umuligt for vandet at finde vej ind til rygsækken, når dette er monteret. (Billeder af forsiden, stropper og med regnslag monteret)
Syncro skiller sig ud fra mange af de andre Osprey rygsække, når man kigger på selve rygkonstruktionen. Syncro er nemlig begunstiget med Opsreys AirSpeed rygsystem samt deres Lightwire frame, der er endnu et forsøg på at gøre rygsækken mere ventileret, uden at gå på kompromis med komforten. Modsat mange af de andre rygsække, har AirSpeed systemet altså en wireramme, der gør hele rygsækken mere stiv og samtidig adskiller denne wireramme hele rygsækken fra selve ryggen, så der blot er en meget fleksibel mesh-konstruktion tilbage. Sveden kan meget nemmere komme væk, da der nu er tale om et helt hul mellem rygsæk og ryg. Der er ingen tvivl om, at Ospreys AirScape-system, der er på mange af deres andre rygsække, er meget ventilerende, men Syncros AirSpeed-system er bare lige det bedre. Rytteren føler næsten ikke, at der er monteret en rygsæk, hvilket også kan skyldes den lave vægt på blot 0.56 kg. Slutteligt er Syncro selvfølgelig også udstyret med hofte- og bryst spænder, der er med til at fastgøre hele rygsækken til kroppen. Dog har Syncro meget små hoftespænder, der gør, at rygsækken ikke sidder helt så godt fast, som man kunne forvente. Dette kan hermed gøre den lidt mere anvendelig på landevejen end i skoven, da den let kan komme til at skride en smule rundt, når man forcerer forskellige forhindringer i skoven – især, hvis man har fyldt meget i rygsækken. Det er lidt en skam, men hvis man ikke har det store med på turen, mærker man ikke det store til det.
Konklusion
Alt i alt har vi igen testet en rygsæk fra Osprey, der bare fungerer. Der er ikke så meget at sætte en finger på, og man får en rygsæk, der er rigtig anvendelig til cykling, men også sagtens kan bruges til andre udendørs aktiviteter. Det helt sprængende punkt her er, at Syncro har dette AirSpeed-system, der ventilerer helt eminent. Så vil man have en rygsæk, der kan transportere det meste sved væk fra kroppen, men stadig er behagelig at have på, så skal man vælge Syncro. Der er som sagt mulighed for at købe rygsækken i 3 forskellige størrelser, så den passer præcis til den enkeltes behov.
Pris og tilgængelighed
Vejledende pris: 800,-