Test: Uswe F3 Pro 2 liter rygsæk

For et par uger siden testede vi USWE A3 Challenger og turen er nu kommet til modellen der hedder F3 Pro – umiddelbart minder den utrolig meget om A3 Challenger, men den har et par ekstra features til at opveje den lidt højere pris på ca. 800,-

F3 Pro kommer med en 2 liters vanblære fra HydraPak og giver plads til det allermest nødvendige.

Design og funktionalitet

Som A3 Challenger, så er Uswe F3 Pro også en lille og let sag, der dog vejer lidt mere end A3’eren – nemlig 620 gram inkl. vandblære (Uden væske, naturligvis…) Den måler 38x32x8 cm og har præcist samme mål som A3’eren.

Uswe-F3-pro-back

Uswe F3 Pro er udført i kraftig nylon som nemt tørres over med en fugtig klud når den bliver beskidt, er det helt slemt kan den håndvaskes i enten varm eller koldt vand med en smule sæbe.

F3 Pro findes i én farvekombination, nemlig den sort/røde som vi også har testet. Den har lidt print og mønstre på forsiden, et par USWE logoer på siden – samt lidt røde effekter, bl.a. ved lynlåsene.

Tasken består af 2 dele, selve rygsækken med plads til den 2 liters vand/væskeblære fra HydraPak, samt en lille “værktøjslomme” som sidder klipset fast på forsiden af rygsækken. Idéen er at man, ved eksempelvis løb kan klipse værktøjslommen af, så man ikke kører med unødvendig vægt.

Uswe-F3-pro-back-closeup

Hovedrummet i rygsækken rummer vandblæren og med mulighed for at “hænge” den fast i den øverste del af tasken med velcro. Der er også en enkelt lille, vandtæt, lomme indvendigt i tasken – her kunne man opbevare sin smartphone, mp3-afspiller eller lign. I taskens øvre del er en ekstra udgang til drikke-slangen ved brug af USWE’s handsfree kit til motorcross, men denne kan også sagtens bruges til headset eller lign., hvis man har mobil eller mp3-afspiller liggende i lommen.

Uswe-F3-pro-inside-pocket

Uswe-F3-pro-audio

Vandblæren er som tidligere nævnt fra HydraPak og rummer 2 liter væske, der er fin indikator på selve blæren så man kan holde øje med hvor meget væske der er indtaget. Blæren lukkes ved at folde toppen sammen og “slide” plastskinnen henover, dette skaber en vandtæt samling. Blæren er udstyret med en kvik-kobling – og den bliver man hurtig glad for! Kvik-koblingen betyder nemlig at blæren kan fjernes helt fra tasken og slangen blot ved ét tryk, dette letter både tømning, opfyldning og rengøring. Rengøring af blæren er også ret ligetil, for selvom den er svejset på midten for bedre fordeling af vandet, så kan man stadig godt få hånden ned i blæren og tørre den af med et stykke køkkenrulle eller lign.

hydrapak-vandblaere

Mundstykket er det samme som vi normalt ser fra HydraPak, nemlig typen som man skal “bide” midt på, for at kunne suge vand op fra blæren. Det fungerer rigtig fint og betyder at der kun kommer vand ud når man gør en aktiv indsats. Vil man alligevel være 100% sikker på at mundstykket ikke lækker, kan dette låses/lukkes helt ved at dreje på det.

Uswe-F3-pro-hose

Den lille lomme, som jeg tidligere omtalte værktøjslommen, er blot ét stort rum – og med en lille netlomme udvendigt. Den rummer kun det allermest nødvendige, men jeg har alligevel fundet plads til de ting som for mig er essentielt på MTB – nemlig følgende:

  • Ekstra slange
  • Lille pumpe
  • Dækjern
  • Multitool med kædeadskiller
  • Gummihandsker
  • Ekstra kædeled
  • Energi og/eller en bar

Uswe-F3-pro-front-pocket

I forhold til A3 Challenger, så kan der også hægtes en Fullface eller alm. hjelm på Uswe F3 Pro via 2 elastikker, én i hver side af tasken.

Bagsiden af Uswe F3 Pro har en rimelig kraftig polstring, bestående af 2 aflange puder i mesh med silikone for at holde tasken på plads. Mellemrummet mellem puderne gør at ryggen nemt kan komme af med varmen.

Uswe-F3-pro-padded-back

Skulderremmene har en størrelse er er perfekt afstemt med taskens størrelse og vægten når den er pakket, remmene er meget luftige og yderst behagelige. På remmen er bl.a. en lille clips til at holde slangen og længden af remmene kan nemt justeres via velcro.

Uswe-F3-pro-skulderrem

Tasken er udstyret med USWE’s eget sele-system kaldet “No Dancing Monkey“, et system der i al sin enkelthed går ud på at holde tasken så tæt ind til kroppen som muligt, men så man stadig har en høj grad af bevægelighed og komfort. Sele-tøjet er et 4-punkts seletøj der består af skulderremmene og en rem der går over brystet, sidstnævnte kan også justeres via velcro, hurtigt og enkelt – ligesom den kan indstilles i 2 størrelser alt efter ens omkreds. Tasken kan derfor tilpasses præcis ens størrelse, for optimal pasform. Skulder, såvel som brystremmen er med elastik, så de kan give sig lidt – igen er det med til at give en tæt, men behagelig pasform. Som jeg nævnte i min test af lillebroderen, A3 Challenger, så er dette 4-punkts seletøj enormt nemt og og lynhurtigt at justere, ikke kun første gang, men også løbende.

Uswe-F3-pro-harness

Pasform samt praktisk brug

Som den vågne læser nok allerede har opdaget, så er pasformen rigtig god – ganske enkelt fordi den er så simpel at indstille og fordi seletøjet er ret fleksibelt, så man sagtens kan spænde tasken godt til, men stadig bevæge sig rimelig frit. 4-punkts seletøjet kan indstilles til M/L eller XL og jeg er, som med A3 Challenger‘en, i XL indstillingen, selvom vægten siger 70 kg. fordelt på 175 cm…

4-punkts seletøjet med USWE’s “No Dancing Monkey” holder tasken helt tæt til kroppen og der bliver den – uanset om man kører en stille og roligt tur på skovstierne eller giver den gas på singletracks. Tasken sidder perfekt til mod ryggen og den ekstra polstring i forhold til A3 Challenger gør det lidt nemmere for ryggen at ånde – grundet luftkanalen i midten, samtidig løfter det komforten en smule. Tasken vejer ca. 3 kg. med 2 liter væske og en del grej og det føles fjerlet grundet seletøjet der formår at få fordelt vægten helt perfekt – man mærker derfor nærmest ikke at man har Uswe F3 Pro på.

Vandblæren fra HydraPak fungerer rigtig fint, den er nem at tømme, rengøre og genopfylde da den kan fjernes helt fra tasken takket være kvik-koblingen. Rengøringen er også rimelig nem og aftørring indvendigt er også muligt – blot man ikke har alt for store hænder. Vandblæren er rigelig til MTB ture på et par timers varighed – naturligvis afhængig af temperaturen udenfor, jo varmere vejret er, jo mere vand kræves der. Mundstykket er HydraPak‘s eget, hvor man bider let på midten, førend man suger for at drikke – hvilket fungerer ganske fint. Slange og mundstykke kan fastgøres på skulderremmen, så den er nem at komme til, der sidder ganske enkelt en lille clips der holder slangen på plads.

Specifikationer

  • Volume: 3 L
  • Vandblære kapacitet 2,0L
  • Vægt: 640 gram inkl. vandblære
  • Dimensioner: L 38cm x W 32 cm x H 8cm

Uswe-F3-pro-front

Konklusion

Det står nok allerede ret klart at Jeg er ret begejstret for Uswe F3 Pro. Tasken er kompakt, rummer det mest nødvendige grej til de korte ture af et par timers varighed, rummer 2 liter væske og har mulighed for montering af fullface, eller alm. hjelm, hvilke for nogle kan være et stort plus til transportstykkerne, personligt ville Jeg, som XC rytter, nok aldrig rigtig benytte denne feature.

Taskens kompakte størrelse, sammen med det unikke 4-punkts seletøj gør at tasken sidder vanvittig godt og på ingen måde bemærkes, uanset om man triller en stille tur i skoven, eller drøner ned af drops og hop. Den sidder bare godt til kroppen og er super nem at justere hvis det skulle være nødvendigt.

I forhold til “lillebroderen”, A3 Challenger, så får man i Uswe F3 Pro en mere kraftig polstring ved ryggen, samt mulighed for montering af hjelm – polstringen øger komforten, men er ikke essentiel – for komforten i A3 Challenger er også fremragende, men mulighed for hjelm-montering vil måske tiltale nogle.

Kan man “nøjes” med 2 liter væske, værktøjslommen foran og det lille, men aflange, rum indvendigt i selve tasken – så er Uswe F3 Pro en fremragende rygsæk til MTB brug, vel at mærke med en glimrende blære fra HydraPak, dog må jeg sige at CamelBak’s blære og big bite mundstykke endnu er min personlige favorit.

Pris og tilgængelighed

Set til ca. 800,-

Funktionalitet 9
Komfort 10
Design 8
Detaljer 7
Pris 7
8.2
Tags fra indlægget
, ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Ekoi Stradale cykelhjelm
Stradale er en nyere hjelm fra Ekoi’s sortiment, den er udviklet i...
Læs mere
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.