Test: Xtreme The Arctic Bibtights

Xtreme er et dansk brand der ejes af Konggaard der er én af de gamle spillere i cykelbranchen. Xtreme har nok indtil nu bedst været kendt som forholdsvis prisbilligt tøj og tilbehør – men nu er strategien en anden, Xtreme skal konkurrere med de tunge drenge i klassen og det betyder et helt nyt og opdateret sortiment indenfor cykeltøj.

The Arctic er den varmeste serie og det er netop dén vi har haft lejlighed til at teste her over vinteren – selvom antallet af dage med bidende kulde har været lidt begrænset…

Design og detaljer

The Arctic Bibtights er som nævnt de “kraftigste” bibtights som Xtreme pt. tilbyder, de er altså lavet til de allerkoldeste og mest trælse dage på cyklen hvor nedbør, kold vind og lign. normalt vil være fjenderne.

Materialet består af 3 lag for at opnå både vind og vandtæthed, samtidig med åndbarhed og isolerende egenskaber. Yderst er et lag der er behandlet med Bionic Eco som gør materialet vandafvisende, dernæst en vindtæt membran og slutteligt fleece indvendigt som giver både varme og isolation. Brugen af 3 lag gør naturligvis at materialet er både tykkere og mindre fleksibelt end normalt, det er dog simpelthen prisen man må betale for den ekstra beskyttelse. I forhold til andre lign. bib tights jeg har testet gennem tiden, er dette materiale dog noget mere fleksibelt og komfort og bevægelig langt bedre!

Overdelen er ret fleksibel og med flade seler så man undgår noget der folder og gnaver. Ryggen er lukket og de går forholdsvis højt op for at give optimal beskyttelse.

Afslutningerne ved benene er med 15 cm vandtæt materiale, det ser og virker “gummi-agitgt”, men betyder i praksis at opsprøjt, mudder og lign. ikke trænger imellem materialet – samtidig ser det lidt federe ud end en klassisk lynlås! Den tætte afslutning ved anklerne gør dog at de er lidt mere bøvlede at få af og på, man skal være lidt mere forsigtig for ikke at ødelægge syningen/afslutningen. Havde der været en lynlås var det bare at hoppe i dem og lyne op, her kræver det lidt mere tålmodighed – til gengæld er der ingen lynlås der kan gå op, potentielt kan genere eller gøre det muligt for vandet at trænge ind alligevel.

Indvendigt har Xtreme brugt et indlæg/en pude fra Elestic Interface, modellen hedder Paris og er lavet til “cross-over” brug, altså er den velegnet til både landevej, cross, gravel og MTB. Puden er designet så den sikrer god blodgennemstrømning, høj åndbarhed og den fornødne støtte – den er nemlig også lavet med tanke på dem der ikke kun bruger et par timer på cyklen, men måske tager ture af 6-8 timers varighed. De lange ture stiller lidt andre krav til pudens udformning og stabiliteten på sadlen, så man stadig sidder godt og får den fornødne support til slut på turen!

Komfort og pasform

Som nævnt indledningsvis, så har vi været rimelig forskånet for de helt kolde dage denne vinter, men der har været dage med minusgrader og her har jeg naturligvis trodset kulden og hoppet i The Arctic Bibtights!

Pasformen er ofte lidt et issue på de her bib tights i vind og vandtæt materiale, for materialet er bare ikke så fleksibelt som normalt. Det betyder desværre ofte at de enten sidder så tæt at det er svært at bevæge sig ordentligt, eller så løst at det folder og man ikke rigtig føler det sidder som det burde. Her må jeg virkelig tage hatten af for Xtreme, for jeg har aldrig oplevet god en pasform i et par bib tights som er både vind og vandtætte. Man kan naturligvis godt mærke at materialet er tykkere og mindre fleksibelt end normalt, men bevægeligheden er stadig glimrende og de sidder rigtig godt til – uden at det bliver ubekvemt.

Materialet holder vind og vandet ude, men man kan stadig ånde i dem – så man ikke bare bliver våd indefra. Men naturligvis er åndbarheden ikke helt så god som i et par “normale” bib tights uden vind og vandtæt membran, så de egner sig derfor bedst til brug på de kolde eller våde dage med temperaturer omkring frysepunktet.

Puden fra Elastic Interface er intet mindre end fantastisk, ja faktisk tror jeg det er den bedste pude/indlæg jeg nogensinde har prøvet. Den er som lavet til min krop og giver mig præcis den support jeg har brug for, også på de længere ture der for mit vedkommende typisk har været 4 timer her over vinteren. Puden sidder tæt omkring skridtet og fornemmes som en naturlig del af bib tightsene, det betyder at man ikke kommer til at sidde og rykke rundt på sadlen fordi puden ikke sidder helt tæt, eller måske bare ikke passer 100% til en. Det er naturligvis individuelt, men jeg er meget overrasket over hvor godt denne pude fungerer og særligt fordi den sidder i et par bib tights (lange bukser) hvor jeg ofte har oplevet at puden er svær at få til at sidde tæt til skridtet.

Størrelsesmæssigt har jeg testet en str. S, som passede perfekt til mine 175 cm. og 66 kg.

Konklusion

Jeg har efterhånden prøvet mange forskellige bib tights og det er sjældent der er nogle der virkelig skiller sig ud, men det gør The Arctic Bibtights! Designet er helt klassisk og diskret, materialerne af super høj kvalitet – men vigtigst så er pasformen helt genial! Jeg har sjældent oplevet et par bib tights der sidder så godt, og særligt ikke når vi snakker vind og vandtætte bib tights som normalt er både tykke og stive i materialet, hvilket gør at bevægeligheden nedsættes. Udover lækker pasform, så er indlæg/pude i særklasse – den er virkelig behagelig, ja faktisk så behagelig at man næsten ikke mærker den og det må vel egentlig være målet, altså at den er så godt integreret at man ikke bemærker den.

Med en pris på 1399,- ligger de prismæssigt midt i feltet, men kvalitet, pasform og feature vil man normalt forvente at finde i dyrere bib tights, så man får altså virkelig meget for pengene, selvom 1400,- for et par cykelbukser stadig er en god sjat penge!

Er man typen der cykler året rundt i al slags vejr, og gerne længere ture, eller vil man bare gerne sikre den bedst mulige komfort i dårligt vejr, så er pengene virkelig godt givet ud!

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris: 1399,-

Funktionalitet 10
Pasform og komfort 10
Design 9
Pris 9
9.5
Tags fra indlægget
, , ,
Mere fra Noel Juul Christensen
Test: Sidi MTB Dust cykelsko
Fra Italienske Sidi har vi de sidste måneder haft lejlighed til at...
Læs mere
Join the Conversation

1 Kommentarer

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.