Værksted: Vælg den rigtige arbejdsstander til cyklen

Vil man gerne kunne ordne små reparationer og lign. hjemme i værkstedet, så er en arbejdsstander/reparationsstativ svær at undvære, samtidig er det genialt at bruge når cyklen skal vaskes.

Der findes dog enormt mange forskellige arbejdsstandere og reparationsstativer og der er stor forskel i priserne, vi giver vil i denne guide derfor give vores bud på modeller, i 3 forskellige prisklasser og til 3 forskellige behov.

Den billige løsning

Det er ikke ualmindeligt at finde reparationsstativer i supermarkeder og lign., faktisk har Netto ofte haft dem som “spot-vare”, ligesom de løbende kan findes i Jem & Fix, Bilka og andre kæder.

De helt billige reparationsstativer til omkring 300-500,- ligner ofte hinanden, de kan foldes sammen og har 3-5 ben samt mulighed for at fiksere styret. Mange af dem har en lille bakke der kan bruges til aflægning af værktøj, ligesom de kan justeres i højden.

Enkelte har en hurtig spænde på selve armen hvor cyklen monteres, mens de fleste har en skrue-klemme. Førstnævnte er den hurtigste at benytte, men kræver så til gengæld at det er samme rørtykkelse, ellers skal man alligevel justere på armen.

Fælles for dem, er at de gør jobbet – de holder cyklen og gør det nemmere at reparere og justere cyklen, samtidig er det både nemmere og hurtigere at gøre den rent når den hænger på stativet. De er dog også forholdsvis tunge, fylder en del når de er slået ud og kræver ofte værktøj til justering af højde og lign.

Priseksempler

Den gode løsning

Går man et skridt op rent prismæssigt får man samme muligheder som i det billige reparationsstativ, til gengæld er vægten ofte noget lavere og det er generet hurtigere og nemmere at justere på arm, højde og lign. Flere af modellerne har også kun 3 ben, men uden at man går på kompromis med stabiliteten, det betyder at stativet fylder mindre når det er slået op. Ydermere er den generelle kvalitet og finish højere, ligesom de er udført i en mere solid kvalitet.

Priseksempler

Den ultimative løsning!

De bedste arbejdsstandere er ofte kun med to ben, så det kan stå fremme i værkstedet, uden at fylde mere end højst nødvendigt. De er nemme at justere i højden, ved gribearmen og igen udført i robuste materialer der kan tåle at blive brugt. Finishen er igen blevet lidt bedre og der er kælet lidt mere for detaljerne, så cyklen er endnu bedre beskyttet mod ridser og skrammer når den er monteret i standeren/reparationsstativet.

Har du gode erfaringer med ét eller flere produkter, så del dem endelig med Os i kommentar-feltet nedenfor…

Mere fra Noel Juul Christensen
Test: GripGrab Aviator Cap
Danske GripGrab’s sortiment af hjelmhue består af 3 dedikerede hjelmhuer, den tyndeste...
Læs mere
Join the Conversation

4 Kommentarer

  1. says: Kim

    Hej.
    Gør det nogen forskel hvor på rammen gribekloen taget fat? Tænker forskel på aluramme kontra carbonramme.
    Mvh Kim

  2. says: Mike

    Hej. Hvad ville det bedste at købe hvis man laver cruiser og lowrider cykler? De er altid forskellige str stel. Det skal lige siges jeg er total begynder:)

    1. Hej Mike,

      Det er ikke lige den cykeltype jeg er stærkest i, men jeg forestiller mig du her skal være lidt OBS på vægten – altså om stativet kan klare vægten.

      I de fleste tilfælde vil det nok give mest mening at den hænger/fastspændes i overrør – i stedet for i saddelpinden, så vær også OBS på selve “armen”.

      Med venlig hilsen,

      Noel Juul Christensen
      CykelStart.dk

Leave a comment
Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.